Aveți grijă ce cumpărați! Piața ar putea fi invadată de uleiuri contrafăcute în Rusia

Renumiți pentru abilitatea de a copia și reproduce aproape orice, de la ceasuri, până la mașini, avioane și chiar bombe, rușii au început în ultimul timp să se specializeze pe numeroase repere și consumabile auto, pe care le produc fără nicio autorizație și le inserează pe piață printre produsele originale.

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

S-a anunțat azi! SISTEMUL DE 100 DE MILIOANE de euro care VEDE TOȚI ȘOFERII!

Counterfeit-Engine-Oil-Russia-8-900x600

Ultimul exemplu este cel al lubrifianților auto, care au invadat piața, punând în pericol motoarele celor care ajung să le folosească. Unii dintre cei mai mari producători de astfel de uleiuri sunt doi tineri „antreprenori’ care au reușit să pună pe picioare un business de milioane de euro pe lună, utilizând clădirile unor uzine dezafectate, unde lucrează fără forme legale sute de persoane, în mare parte imigranți care nu au drept de rezidență în Rusia.

Mașina pentru care asigurarea COSTĂ CÂT O GARSONIERĂ!

Counterfeit-Engine-Oil-Russia-15-900x600

În timpul unor razii organizate de poliția din Moscova au fost găsite în ceea ce păreau a fi hale dezafectate adevărate laboratoare de producere a uleiului. Acesta era îmbuteliat în flacoane etichetate cu branduri celebre din domeniu, precum Shell, Mobil, Elf, Castrol, BP, Elf, Liqui Moly, sau alte branduri proprii ale producătorilor, precum BMW, Volkswagen, Ford, Mazda, Toyota, Nissan și GM.

Counterfeit-Engine-Oil-Russia-1-900x600

Conform declarațiilor date de autorități, profitul lunar pe care cei doi îl obțineau lunar din această afacere ilegală se ridică la circa 1 milion de ruble, echivalentul de 13.000 de euro. Imposibil de deosebit cu ochiul liber de produsele originale, aceste uleiuri erau destinate comercializării în marile magazine de piese auto din Moscova, însă nu exclus ca acestea să fi depășit granițele Rusiei, putând ajunge foarte ușor și în statele Uniunii Europene.

Sursa: automotorblog