Best Driver 2016: Auto Bild și-a ales cel mai bun șofer

A patra ediție a concursului Best Driver, desfășurată pe ploaie, a pus la grea încercare abilitățile de șoferi ale celor 20 de concurenți.

Douăzeci de concurenți, trei mașini suzuki, două probe, un circuit: a patra ediție a tradiționalului concurs Best Driver a debutat sub auspicii nu tocmai favorabile, în prima zi de toamnă adevărată din acest an. Pe lângă stresul zilei de luni, finaliștii Best Driver au avut de înfruntat nu numai probele de concurs, ci și o ploaie care a marcat aproape întreaga zi. Ca întotdeauna, aceasta a început în sala de conferințe a circuitului AMCKart, gazda noastră tradițională, unde celor 20 de finaliști le-a fost prezentat programul zilei și cele două probe ale concursului.

Concurenții au mers apoi spre circuit, unde au primit un instructaj din partea binecunoscutului pilot Horațiu Ionescu Cristea. Acesta le-a indicat care este trasa ideală, cum trebuie să frâneze, care este treapta de viteze potrivită și care sunt riscurile unei viteze prea mari. În plus, cele două grupuri de jaloane de penalizare au reprezentat un punct important în abordarea probei pe circuit, deoarece penalizările pe care le atrăgeau puteau însemna pierderea oricărei șanse de a intra în finală.

Proba de parcare a făcut însă diferența, potențialul de a câștiga sau pierde cursa în acest punct fiind uriaș. Asta pentru că, pe circuit, diferențele între concurenți au fost de ordinul secundelor sau chiar sutimilor, în timp ce la parcare acestea au mers până la un minut. Timpul obținut de concurenți la proba de parcare s-a cumulat cu cel obținut pe circuit, iar pe baza timpului s-au calificat în finală 5 concurenți. Aceștia și-au disputat primele locuri în baza unei noi ture de circuit.

Filmul Best Driver 2016

Best Driver 2016: Ploaia a pus probleme participanților la proba de parcare

La final, pe prima poziție a podiumului s-a clasat Tițescu Doru Mihai, confirmând zicala „cei din urmă vor fi cei dintâi. Acesta a început concursul cu stângul la proba de parcare și s-a calificat în finală de pe ultima poziție (a cincea), dar a avut un parcurs foarte bun pe circuit. Pe pozițiile următoare s-au clasat Rusu Bogdan-Alexandru și Răducea Cristian. Câștigători au fost toți cei 20 de concurenți, care au trăit o experiență inedită, dar și noi, echipa Auto Bild, care am avut ocazia să cunoaștem 20 dintre cei mai fideli cititori ai revistei. Ploaia a fost un bun prilej de socializare, în spațiile înguste aflate la adăpost purtându-se discuții aprinse despre concurs, probele acestuia, dar și despre subiectele editoriale sau informațiile mai mult sau mai puțin tehnice despre fenomenul auto.

Greul zilei a fost dus de cele două Suzuki Baleno, echipate cu motorizarea DualJet de 1,2 litri de 90 CP, care au făcut față cu brio probelor de pe circuit. Ambele au fost echipate cu anvelope Pirelli din gama Cinturato. Noul Suzuki SX4 a putut fi admirat și manevrat în timpul probei de parcare.

AUTO BILD le mulțumește tuturor celor înscriși, participanților și partenerilor care au făcut posibil acest eveniment – Suzuki, Pirelli, Sarantis si Serioux.

 

Clasament Best Driver 2016:

  1. Tițescu Doru-Mihai
  2. Rusu Bogdan-Alexandru
  3. Răducea Cristian
  4. Azoiței Andrei Cezar
  5. Olaru Andrei
  6. Grigore Ionuț-Cosmin
  7. Tălăngescu Filip-Alexandru
  8. Blănaru Cristian
  9. Guțu Eduard
  10. Bujor Sorin
  11. Vasile Șerban-Ioan
  12. Andrei Vlad
  13. Buzea Mihai-Cristian
  14. Stanca Gheorghe-Laurențiu
  15. Drăgnescu Mihai-Eduard
  16. Lambru Liviu
  17. Mateescu Alexandru
  18. Bratosin Ștefania-Valentina
  19. Penciu Gheorghe-Laurențiu
  20. Sava Sorin-Alin
Adaugă un comentariu