BMW aduce tehnologia head-up display în lumea motocicletelor alături de ochelarii ConnectedRide

Ceea ce în urmă cu câţiva ani era considerat ficţiune sci-fi devine acum realitate cu ochelarii BMW Motorrad ConnectedRide. Ochelarii de protecţie inovatori pentru motociclete oferă tehnologia head-up display deja familiară din domeniul auto şi proiectează în timp real toate datele relevante, cum ar fi navigaţia, viteza sau treapta de viteză, direct în câmpul vizual al pilotului, permiţând astfel călătorii cu motocicleta care sunt foarte anticipative şi, astfel, mai sigure.

Ochelarii BMW Motorrad ConnectedRide pot fi conectaţi cu uşurinţă prin Bluetooth şi aplicaţie la smartphone-ul pilotului. Proiecţia poate fi poziţionată, iar setările pot fi selectate înainte de călătorie, dar şi în timpul acesteia prin intermediul multicontrolerului de pe ghidonul motocicletei.

Pe lângă interfaţa de utilizator individuală şi o creştere a siguranţei călătoriei, ochelarii inteligenţi oferă şi un nivel ridicat de confort. Designul ochelarilor inteligenţi şi al displayului a fost adaptat pentru a răspunde nevoilor speciale ale motocicliştilor. În plus, ochelarii inteligenţi BMW Motorrad ConnectedRide pot fi adaptaţi pentru a se potrivi cu numeroase căşti şi forme ale feţei. Acest lucru face ca ochelarii inteligenţi să fie confortabil de purtat chiar şi în călătorii lungi de o zi. Bateria litiu-ion permite până la 10 ore de funcţionare.

BMW Motorrad furnizează şi două seturi de lentile certificate UVA/UVB împreună o ramă. Un set de lentile este 85% transparent şi poate fi folosit în special pentru căştile cu parasolare integrate. Celălalt set are lentilele colorate, transformând ochelarii inteligenţi într-o pereche perfectă de ochelari de soare.

Pentru piloţii care poartă ochelari, lentilele pot fi şlefuite şi ajustate la acuitatea vizuală necesară (până la maximum patru dioptrii) de către un optician folosind un adaptor RX. Pentru cei care poartă lentile de contact, ochelarii inteligenţi pot fi folosiţi în mod normal. De asemenea, seturile includ un etui pentru ochelari şi un cablu de încărcare USB.

Adaugă un comentariu