BMW Apps: mai mult internet și muzică on-demand în automobil

BMW Group a fost primul producator care a oferit in Romania aplicatii internet in automobil. Una dintre cele mai importante directii de dezvoltare este functia Apps, care permite utilizarea aplicatiilor de telefon si a conexiunii de internet a telefonului mobil direct in automobil. Noi functii, care pana acum nu erau disponibile intr-un autoturism, devin dintr-o data deosebit de accesibile: webradio, music on-demand sau chiar si functii social media precum Facebook, Twitter sau foursquare.

Aceasta inseamna ca utilizatorii pot beneficia mereu de functionalitati noi fara a trebui sa trimita masina in service pentru un upgrade – este suficienta instalarea noi aplicatii pe terminalul smartphone. In plus, alaturi de iOS, compatibilitatea sistemului a fost acum extinsa si pentru Android, incluzand astfel un numar tot mai mare de terminale smartphone.

Odata cu deschiderea conceptului de Apps catre dezvoltatorii third party, numarul de aplicatii care pot fi integrate in automobile este in continua crestere. Cei mai noi parteneri care ofera aplicaţii aprobate de BMW sunt Deezer (serviciu de muzica on-demand), Napster by Rhapsody (serviciu de muzica on-demand ), TuneIn (radio prin internet), Audible (descarcare de audiobooks şi alt conţinut voce) şi Glympse (sharing temporar de locaţii in timp real).

Conducatorii BMW pot utiliza noile servicii in siguranţa şi confortabil intr-o maniera obişnuita adaptata la logica de utilizare a sistemelor din automobil. De exemplu, acelasi buton de pe volan care schimba postul de radio, poate fi folosit pentru a trece o noua melodie cand aplicatia Deezer este activa. Integrarea aplicatiilor este completa: informatia poate fi afisata pe ecranul central, pe display-ul de bord si chiar pe Head-Up Display, in timp ce pentru control utilizatorul are la dispozitie controller-ul iDrive, comenzile de pe volan sau, in anumite situatii, chiar si comenzile vocale.

Disponibilitatea aplicatiilor variaza de la tara la tara, in functie de diferiti parametrii, in special licenta drepturilor de autor. In Romania numarul de aplicatii disponibile a crescut de la Aupeo!, Snippy si Stitcher, integrand acum si Audible, Deezer si TuneIn. Alaturi de acestea si aplicatia de baza BMW Connected ofera functii noi precum integrarea calendarului, EcoPro Analyzer, WikiLocal sau foursquare (exclusiv pentru MINI, prin MINI Connected).

Adaugă un comentariu