BMW Concept Touring Coupé a debutat la Villa d’Este, în Italia – țara celor mai prestigioși designeri auto.

Eveniment retro cu premieră mondială actuală: BMW Concept Touring Coupé a fost prezentat pe distinsa scenă de la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. Acest continuator al temei coupé-urilor bazate pe roadster din seria Z va rămâne un unicat.

BMW Concept Touring Coupé este dovada că orice început ciudat sau ezitant poate duce la continuări absolut formidabile. Silueta sa păstrează mai degrabă abordarea „shooting brake' văzută la BMW Z3 M Coupé decât să ilustreze o viziune coupé tipică, așa cum a fost cazul lui BMW Z4 Coupé (generația E85).

Cel mai important fapt în legătură cu proaspăt prezentatul BMW Concept Touring Coupé lasă cu totul în urmă riscul oricăror controverse de stil, cee ace nu se poate spune despre predecesorii săi menționați mai sus și desenați în așa-numitele vremuri Bangliene (pe când designer-șef la BMW era Chris Bangle). Să mai amintim și că Z3 M Coupé a fost supranumit de americani „clown shoe'?

Pentru o rezolvare armonioasă a volumelor și proporțiilor a fost preferată o caroserie gen shooting brake având linii ascendente și o lunetă cu înclinare pronunțată. De asemenea, grosimea considerabilă a montantului din spate încadrează frumos zona vitrată și accentuează expresia dinamică generală. Riscul unei aparențe masive a spatelui a fost combătut prin adoptarea unor roți cu jante mai mari la puntea din spate (diametru de 21 de inchi) și prin păstrarea unei console posterioare destul de scurte.

Unicatul BMW Concept Touring Coupé a fost realizat manual, aducând la un loc un stil de caroserie plin de tradiție cu tehnologia unei mașini sport moderne și purist – actualul roadster BMW Z. Dincolo de proporțiile clasice (capotă lungă, motor longitudinal în față, două locuri), numele său evocă amintirea îndepărtată a lui BMW 328 Touring Coupé, automobilul care a câștigat cursa de anduranță Mille Miglia în 1940. Concept Touring Coupé preia motorizarea cu 6 cilindri în linie cunoscută de la actuala generație a roadsterelor BMW.

Adaugă un comentariu

Articole similare