BMW in expectativa privind extinderea gamei i

BMW nu va lansa un al treilea model al gamei i inainte de a vedea cum merg vanzarile gamei actuale formata din i3 si i8.

Seful productiei de la BMW, Harald Kruger a declarat ca nu se va lansa un al treilea model al gamei i pana ce BMW nu va avea o idee clara despre tendinta vanzarilor acestor modele revolutionare.

Initial, in afara de i3 si i8, BMW se gandea si la un model de familie de formatul unui van compact care s-ar fi putut numi i5.

BMW a investit 2 miliarde de euro in crearea subbrandului i si declara ca vanzarile modelului electric i3 au depasit asteptarile, pana in prezent fiind confirmate 11.000 comenzi de la lansarea pe piata in noiembrie 2013. Acest lucru inseamna ca timpul de livrare va fi de pana la sase luni.

BMW a inregistrat toate denumirile pana la i9, dar Krueger a spus ca nu sunt planuri de extindere a gamei in afara de i3 si i8, care va debuta in vara.

Intrebat despre China, Krueger a declarat ca nu sunt planuri pentru fabricarea lui i3 deaorece infrastructura pentru astfel de masini este inca in dezvoltare. BMW are o uzina in China, la Shenyang, unde construieste limuzinele Seria 3 si Seria 5 impreuna cu partenerul Brilliance.

Krueger nu a vrut sa dea informatii despre cadenta de productie a lui i3 la uzina din Leipzig. BMW este primul producator din lume care construieste masini in serie mare avand caroserie din plastic ranforsat cu fibra de carbon, furnizata de uzina din SUA de catre partenerul SGL Carbon.

Intrebat daca BMW va vinde fibra de carbon si la alti producatori, Krueger a spus ca deocamdata intreaga materie prima este necesara in uzina BMW, cererea pentru i3 fiind mai mare decat se astepta.

 

 

Adaugă un comentariu