BMW investeşte 200 de milioane de euro în Centrul de Competenţă pentru Celule de Baterii

BMW Group continuă să se concentreze asupra implementării strategiei sale de mobilitate electrică, compania concentrând toată competenţa sa tehnologică referitoare la celulele de baterii într-un un nou centru de competenţă.

Centrul de Competenţă pentru Celule de Baterii al BMW Group din München îşi propune să promoveze tehnologia celulelor de baterii şi să le introducă în procesele de producţie. Compania va investi 200 de milioane de euro în locaţie pe parcursul următorilor patru ani, creând 200 de locuri de muncă. Centrul se va deschide la începutul anului 2019.

Celula bateriei este punctul central al acumulatorului. Aceasta determină performanţa, conţinutul energetic, capacităţile de încărcare şi durata de viaţă, contribuind astfel semnificativ la performanţa unui automobil electrificat.

În laboratoarele şi baza de cercetare şi dezvoltare de prototipuri care vor alcătui centrul de competenţă pentru celulele bateriilor, departamentele specializate vor analiza designul şi tehnologia celulelor. De asemenea, ele vor crea prototipuri de viitoarele celule de baterii, concentrându-se pe compoziţia chimică a celulelor, utilizarea diferitelor materiale, modul în care celulele se comportă în condiţii critice sau extrem de reci, încărcarea şi comportamentul de încărcare rapidă, precum şi evaluarea dimensiunilor şi formelor celulelor.

taguri
Adaugă un comentariu