BMW M4 Concept la Pebble Beach

BMW a prezentat la Concours dElegance la Pebble Beach viziunea sa privind viitorul M4. Desi modelul se numeste M4 Concept, acesta este in proportie de 95% identic cu viitorul model de serie.

 

M3 a murit, traiasca M4! Dupa transformarea Seriei 3 Coupe/Cabrio in Seria 4 Coupe/Cabrio, urmatoarea mutare era logica. M3 Coupe/Cabrio va fi inlocuit de M4 Coupe/Cabrio si in plus, va urma si un M4 Gran Coupe.

Primul exponent al noii generatii de modele sport create pe baza Seriei 4 Coupe este M4 Concept. Din primele fotografii se remarca acoperisul din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) care coboara centrul de greutate si reduce masa si difuzorul, de asemenea din plastic ranforsat cu fibra de carbon. Ca si la actualul M3, pentru o racire optima, BMW a renuntat la proiectoarele de ceata, bara fata ingloband trei prize de aer generoase in timp ce in spate se pastreaza cele patru tevi de esapament. Un mic spoiler este integrat in capacul portbagajului.

Noua este ideea grilei radiatorului cu bare verticale negre duble care preiau tema jantelor cu spite duble de 20 de inci. Ca si la alte modele ale Seriei 3 si 4, si M4 dispune de prizele laterale Air Breather din spatele rotilor care impreuna cu Air Curtain din sortul fata contribuie la o mai buna curgere aerodinamica si la o mai buna racire a franelor.

Conceptul este vopsit in culoarea Aurum Dust’, special dezvoltata pentru acest model.

BMW nu spune nimic in comunicatul de presa despre propulsie dar din informatiile noastre, motorul va fi un sase cilindri in linie bi-turbo de 3 litri si 450 CP, combinat cu o transmisie cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Adaugă un comentariu