BMW M5 primeşte titlul “World Performance Car” 2018

Noul BMW M5 a primit, în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York, titlu “World Performance Car” 2018.

A şasea generaţie BMW M5 este cel mai rapid şi mai avansat tehnologic automobil M de până acum. Pentru prima dată, BMW M oferă conducătorilor posibilitatea de a schimba între tracţiune spate şi tracţiune integrală, oferind totodată M x-Drive, sistemul inteligent de tracţiune integrală de la BMW, care a fost reglat special pentru specificaţiile BMW M5.

Sub capota noului BMW M5 este cea mai nouă şi mai avansată versiune a motorului V8 de 4,4 litri, echipat cu tehnologia M TwinPower Turbo, a cărui putere a fost mărită faţă de generaţia anterioară cu 40 CP,  ajungând la 600 CP, în timp ce cuplul motor beneficiază de un plus de 72 Nm, ajungând la un maxim de 750 Nm.

Motorul V8 twin-turbo propulsează M5 prin intermediul noii transmisii M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic – în combinaţie cu sistemul M xDrive transferă puterea motorului turbo capabil să urce în turaţii şi permite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde, ceea ce-l face să fie cel mai rapid şi mai agil model de până acum.

Noul BMW M5 intră la vânzare în primăvara acestui an cu un preț de 117.900 euro cu TVA pentru piața din Germania. Alături de o paletă bogată de culori, noul M5 poate fi comandat cu vopseaua Marina Bay Blue Metallic și vine cu jante Orbit Grey pe 19 inchi în echiparea de serie.

Pentru cei care își doresc varianta BMW M5 First Edition prețul crește cu 19.500 euro. Față de varianta standard, First Edition va fi fabricată doar în 400 de exemplare și va fi oferită cu vopseaua BMW Individual Frozen Dark Red Metallic.

taguri
Adaugă un comentariu