BMW Seria 2 Gran Coupe – informații și imagini oficiale

BMW aduce un strop de eleganță în gama de modele compacte cu Seria 2 Gran Coupe, care tocmai a devenit principalul rival pentru Mercedes-Benz CLA.

Citește și:

BMW M8 Gran Coupé – informații și fotografii oficiale

BMW X6 Vantablack – cea mai neagră mașină din lume

BMW a prezentat noul Seria 2 Gran Coupe, un model compact care va avea premiera mondială la Salonul Auto Los Angeles 2019 din luna noiembrie. Astfel, modelul cu cea mai variată gamă de caroserii primește un strop de șic prin intermediul acestui coupe cu patru uși – Seria 2 este vândut în prezent ca MPV, coupe și cabrio.

Dacă partea frontală poartă multe similitudini cu ceilalți membri ai familiei compacte, profilul alungit și partea din spate reprezintă o noutate estetică: Seria 2 Gran Coupe are 1,4 metri înălțime, iar lățimea de 1,8 metri îi este accentuată, în partea din spate, prin stopurile alungite, unite printr-o bandă de culoare neagră.

Pe partea de spațiu și practicitate, Seria 2 Gran Coupe dispune de un ampatament de 2,67 metri și patru uși (fără ramă) și promite confort acces ușor în mașină pentru până la patru adulți. Portbagajul măsoară 430 de litri.

La lansare, Seria 2 GC va fi disponibil în Europa cu trei versiuni de motorizare – o unitate diesel și două pe benzină. Dieselul este bestseller-ul de la BMW: unitatea cu patru cilindri în linie 220d, cu 190 CP și 400 Nm. Unitățile pe benzină vor fi 218i (trei cilindri în linie, 136 CP, 220 Nm) și vârful de gamă M235i xDrive (patru în linie, 306 CP). În SUA, Seria 2 Gran Coupe se va lansa în versiunile M235i xDrive și M228i xDrive.

Pentru versiunile cu tracțiune intregrală xDrive ale Seriei 2 Gran Coupe, BMW a dezvoltat un sistem de control al tracțiunii (ARB) inspirat de electricul i3, despre care producătorul german spune că reușește să împiedice și mai eficient pierderea tracțiunii; asta influențează în mod pozitiv și reacția direcției, asigurând un grad mare de agilitate și sportivitate, spune BMW. Aici contribuie, desigur, și puntea spate independentă, dar și diferențialul Torsen cu alunecare limitată disponibil ca dotare standard pe M235i xDrive.

Eleganța interiorului este egalată la interior prin materiale de calitate și tehnologii preluate de la frații mai mari din gamă. Prin serviciile Connected Navigation, proprietarii pot să trimită destinații de pe telefon direct în sistemul de navigație al mașinii, iar Intelligent Personal Assistant va „învăța' rutina și obiceiurile șoferului și le va aplica atunci când contextul o cere.

Pe partea de siguranță la rulare, BMW Seria 2 Gran Coupe vine echipat cu Lane Departure System cu funcția active lane return, dar și cu sistem de asistență la frânare în oraș. Opțional, poate fi echipat și cu Active Cruise Control, Lane Change Warning, Cross Traffic Warning și chiar asistentul de marșarier, care reține ultimii 50 de metri și îi poate parcurge fără asistență din partea șoferului.

Adaugă un comentariu