Off-road fără compromisuri: BMW Seria 7 de urcat în vârf de munte! (VIDEO)

Rușii au combinat caroseria unui BMW Seria 7 cu șasiul unui camion, în scopul atingerii unor noi standarde în off-road. Rezultatul: o limuzină care nu cunoaște piedici.

Citește și:

Lamborghini Gallardo pentru… off-road? Exemplar unic scos la vânzare

Acesta este cel mai lung circuit de off-road din România

Ceea ce vei vedea în clipul de mai jos este Valkyrie 766, o construcție realizată de o echipă de ruși pasionați de off-road, dar probabil loviți și de nostalgie. Pentru că partea de sus a mașinii este reprezentată de un BMW Seria 7 (E32, a doua generație). Șasiul mașinii este însă preluat de la un GAZ-66, un camion rusesc 4×4 care s-a păstrat neschimbat pe piața locală vreme de trei decenii.

Valkyrie 766 este folosit de către tourbigfoot.ru, un pachet turistic rusesc care organizează trasee istorice, pitorești sau tehnice. Evident, aceste trasee nu străbat rute clasice, pentru că nu este nevoie: bigfoot (așa cum îl alintă creatorii săi) poate merge oriunde, asigurând totodată confort pentru până la patru ocupanți. Și nu trebuie să fii doar pasager: organizatorii dau posibilitatea participanților de a-l conduce pe Valkyrie pe oricare dintre traseele incluse în pachetul turistic. Deținerea unui permis de conducere nu este necesară, pentru că acolo unde vei merge nu vor fi drumuri.

Creatorii autovehiculului nu au oferit detalii tehnice, însă bănuim că șasiul lui GAZ-66 și-a păstrat și V8-ul din dotare, o unitate de 4,2 litri ce dezvoltă între 115 CP și 123 CP, în funcție de anul producției. Dar ar putea, la fel de bine, să fie V8-ul de 5,0 litri de pe Seria 7 E32 (oferit cu transmisie manuală cu șase trepte) care livrează 300 CP.

Adaugă un comentariu