Lamborghini Gallardo pentru… off-road? Exemplar unic scos la vânzare

Lamborghini deja și-a lansat primul SUV modern – fenomenalul Urus – însă acest Gallardo unicat pus la vânzare ne stârnește și mai mult fascinația. 

Citește și: 

Batman a rămas fără mașină – Acest Lamborghini Gallardo modificat a fost complet distrus

Un şofer din județul Iași aproape a speriat poliţiştii: mergea cu 236 km/h!

Până la Urus, Lamborghini era cunoscut ca un producător de supermașini pentru asfalt. Singura excepție, pickup-ul numit LM002, din anii ‘80, este văzut mai degrabă ca un experiment îndrăzneț al producătorului din SantAgata decât un model de succes. Însă nimeni probabil că nu s-ar gândi că Huracán, Aventador sau oricare din urmașii săi ar putea fi transformat într-o mașină cu valențe off-road. Nimeni, cu excepția proprietarului acestui Gallardo. 

Mașina a fost listată pe site-ul classic-youngtimers.com, la prețul de 115.000 de euro. Din păcate, descrierea este foarte săracă în informații: a fost fabricată în 2004, are 43.619 kilometri și istoric de service la zi. Așadar, nu putem decât să presupunem că motorul V10 de 5,0 litri de sub capota sa a rămas neschimbat și are tot 500 de cai-putere și 510 Newtoni-metru, cifre cu care s-ar descurca fără efort și în off-road. 

În versiune standard, Gallardo putea accelera 0-100 km/h în 3,9 secunde și avea o viteză maximă de 308 km/h. Modificările aduse aici s-ar putea să-i fi mai pus câteva kilograme peste cele 1.520 inițiale, însă chiar și așa performanțele sale nu ar fi puternic afectate. 

Trendul acesta de transformare a supermașinilor în vehicule din altă ligă s-a păstrat și în zilele noastre, cel mai elocvent exemplu fiind Jon Olsson. Suedezul și-a preparat un Rolls-Royce Wraith pentru raliu, iar Lamborghini Huracán a fost echipat pentru a face față… iernilor grele.

Adaugă un comentariu