BMW Seria 8 Coupe în România: Debut comercial la o lună de la lansare

La doar o lună de la prezentarea oficială, avem primul preț pentru BMW Seria 8 Coupe în România.

BMW Seria 8 Coupe – tot ce trebuie să ştii

Modelul german este oferit în primă fază doar în varianta 840d și se bucură de 320 CP și 680 Nm. Transmisia standard pentru acest model este o cutie de viteze automată cu opt trepte. Încă din echiparea standard, modelul are padele pentru schimbarea treptelor și se bucură și de tracțiune integrală prin sistemul xDrive.

Preturi oficiale pentru noile BMW M3/M4

Sprint-ul de la 0 la 100 km/h este realizat în 4.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Singurii rivali ai lui BMW Seria 8 Coupe sunt Mercedes-Benz Clasa S Coupe și Bentley Continental GT. În mod interesant, BMW propune singurul diesel din acest segment, dar modelul Seria 8 Coupe va avea și o motorizare alimentată cu benzină în viitor.

BMW caută parteneri în România pentru segmentul de maşini electrice

În ceea ce privește prețul, Seria 8 Coupe pornește de la 102.400 euro cu TVA inclus pe piața din România. Astfel, modelul este mai accesibil decât rivalul de la Mercedes-Benz, respectiv la jumătate de preț față de un Bentley Continental GT. Însă, ambii săi competitori vin cu o putere mai mare.

Varianta entry-level în gama Clasa S Coupe pornește de la 105.00 euro cu TVA inclus și are un motor de 3.0 litri, supraalimentat cu două turbosuflante, care îi asigură 367 CP și 520 Nm. Între timp, Continental GT are un W12 biturbo de 635 CP și 900 Nm.

Care sunt mașinile second hand preferate de români

Audi încă nu a prezentat un coupe în acest segment, însă există mai multe zvonuri care ar aduce un competitor de la marca din Ingolstadt în această clasă. Până atunci, BMW și Mercedes-Benz își pot duce lupta liniștiți. Oricum, reîntoarcerea pe piață a lui Seria 8 Coupe vine după ani în care doar Mercedes-Benz avea un coupe în acest segment. Inițial, era vorba despre Clasa S Coupe, transformată apoi în CL.

Mercedes-Benz a decis acum câțiva ani schimbarea strategiei de numire a modelelor, așa că am revenit la Clasa S Coupe. BMW Seria 8 Coupe a mai avut o generație la începutul anilor ’90. În ciuda faptului că este un model iconic pentru fanii mărcii bavareze, acesta nu a fost popular la momentul debutului comercial.

Noul BMW Seria 8 Coupe: cel mai așteptat model bavarez este aici

Adaugă un comentariu