BMW introduce Android Auto wireless printr-un update over-the-air

BMW face o actualizare over-the-air sistemului de operare BMW 7.0, una dintre cele mai importante noutăți fiind conectivitatea Android Auto wireless.

Citește și:

BMW stabilește un cod de etică pentru inteligenţa artificială

Trei modele BMW cu statut de legendă, expuse la Automobile Bavaria Băneasa

VIDEO: Fiat Uno vs BMW Seria 5, sau cum a evoluat siguranța auto în 30 de ani

BMW pregătește un update over-the-air de care se vor bucura peste 750.000 de exemplare ale producătorului, deținătoare de sistem de operare BMW 7.0. Timpul necesar de instalare, spune BMW, este de circa 20 de minute. Update-ul va fi disponibil inițial pentru clienții din Germania, începând cu 19 octombrie.

Acest update aduce și o premieră la BMW: serviciul Android Auto, care va fi disponibil, la fel ca Apple CarPlay, wireless. Informațiile aplicației Google Maps vor apărea atât pe ecranul central cât și pe instrumentarul de bord digital și, acolo unde e cazul, și pe Head-Up Display. Totodată, Apple CarPlay vine acum cu funcții noi (indicații turn-by-turn și cele privind selectarea benzii de rulare) disponibile prin aplicația Maps. La fel ca în cazul Android Auto, informațiile vor fi afișate pe toate ecranele de care dispune mașina.

Pe lista de noutăți sunt incluse și noi funcții pentru BMW Intelligent Personal Assistant, care poate acum recunoaște și vocea pasagerului din dreapta — care va putea astfel controla anumite funcții ale mașinii doar prin comandă vocală. Funcția Connected Parking a fost și ea actualizată și oferă mai multe servicii pentru găsirea unui loc liber de parcare în oraș.

Pentru modelele plug-in hybrid, update-ul aduce serviciul eDrive Zone, care comută automat pe modul de rulare electric în momentul în care intră într-o zonă în care există restricții de emisii. Mai mult, Connected Charging oferă acum mai multe informații despre stațiile de încărcare: orar de funcționare, operator, mod de accesare al stației — card, aplicație, credite.

Nu în ultimul rând, navigația BMW Maps calculează mai repede ruta ideală pentru că are informații de trafic în timp real. Aceasta este mai simplu de folosit, spune BMW, și oferă informații extinse despre punctele de interes de pe hartă.

Adaugă un comentariu