Acesta este cel mai rapid „vehicul” BMW. Prinde peste 300 km/h (VIDEO)

vezi galeria foto

Sigur, nu este cel mai încăpător sau cel mai puternic produs electric de la BMW, însă este cel mai rapid. Și poate chiar cel mai spectaculos.


Citește și:

BMW lansează un M4 Competition în ediție limitată, by Kith

Uber vrea să achiziţioneze platfoma Freenow deținută Daimler şi BMW

BMW lansează versiunile First Edition pentru X5 M Competition și X6 M Competition

Prior Design lansează un pachet de „machiaj’ pentru BMW M4

BMW își prezintă, în perioada care urmează, planurile de electrificare și de sustenabilitate, într-o serie de evenimente grupate sub denumirea #NEXTGen. În curând vom vedea un Mini furios și un concept BMW, iNext, antemergător pentru un model de serie.


Până atunci însă putem să ne minunăm la acest vehicul (?) electric: un wingsuit electrificat care poate atinge peste 300 km/h. Desenat de BMW i și Designworks, costumul are la bază conceptul de wingsuit clasic, căruia i s-a atașat un propulsor electric cu 10 cai-putere. Elicele acestuia se învârt cu până la 25.000 rpm și pot funcționa cam cinci minute.

Proiectul a fost dezvoltat pe parcursul a trei ani, iar impresiile de după primul test sunt mai mult decât convingătoare. Peter Salzmann, unul dintre experții acestei activități — skydiving — a spus că piloții au parte de „accelerație spontană, care îi va duce până la viteze de peste 300 km/h’.


În timpul testelor, Salzmann, alături de doi skydiveri în costume convenționale, s-au aruncat de la 3.000 de metri, dintr-un elicopter.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE