Bosch cumpără compania italiană de la care au pornit problemele de producţie pentru BMW

Grupul Bosch cumpără compania italiană Albertini Cesare specializată în producerea de carcase de aluminiu pentru coloane de direcţie. Problemele recente derivate din lipsa componentelor care au dus la oprirea mai multor fabrici BMW au determinat Bosch să urgenteze planurile de preluare a subcontactorului italian.

BMW AG anunța săptămâna trecută că a oprit producția la uzinele sale din Africa de Sud și China din cauza lipsei unor componente care trebuiau livrate de furnizorul Bosch.

Furnizorul nostru Bosch nu este în prezent în măsură să ne livreze un număr suficient de coloane de direcție pentru modelele BMW Seria 1, Seria 2, Seria 3 și Seria 4, susţinea la acel moment BMW AG.

Producția la uzinele din Shenyang (China) și Rosslyn (Africa de Sud) a fost oprită pentru o zi, în timp ce uzina de la Leipzig, Germania, a fost parțial afectată.

Reprezentaţii grupului Bosch au declarat pentru Reuters că fabrica italiană Albertini Cesare are în acest moment 350 de angaţi. Grupul german nu a oferit date financiare legate de această preluare.

În România grupul Bosch are 4800 de angajaţi şi a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creștere de 22 de procente față de anul anterior.

Adaugă un comentariu