Bosch lansează un program de masterat pentru studenții interesați de industria auto

Printr-un un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Bosch lansează un program de masterat dedicat studenților pasionați de industria auto. Intiulat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor’, programul țintește să formeze viitori ingineri în acest domeniu.

Producătorul german de componente auto Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, lansează în octombrie 2019 un nou program de masterat, în colaborare cu Departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Intitulat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor’, programul este dedicat pregătirii tinerilor pentru o carieră în industria auto. 22 de locuri sunt disponibile, în total.

În curriculum-ul programului de masterat sunt incluse cercetarea și proiectarea, dezvoltarea de software în domeniul auto, senzori și sisteme de control al motorului și module de practică de specialitate în cadrul centrului de inginerie.

 

Citește și:

SUPER licitaţie ANAF: Audi A6 Quattro şi Volkswagen Passat la preţuri de Logan second

Poliţiştii la VÂNĂTOARE! Se dau AMENZI de 5800 lei după verificarea TALOANELOR

Un șofer care GONEA cu 180 km/h cu un Logan a făcut PRĂPĂD pe autostradă! Resturile de mașini se întind pe…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

 

Studenții cu rezultate remarcabile vor primi din partea Bosch și burse de excelență. Zece astfel de recompense sunt puse la bătaie.

Programul se adresează absolvenților Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, precum și celor specializați în sfera IT&C.

Aceasta nu este prima oară când Bosch se implică în mediul academic. În anul universitar 2018-2019, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a demarat a doua ediție a programului de masterat „Sisteme și structuri electrice avansate’, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

De asemenea, în perioada 8-26 iulie 2019, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj desfășoară programul Bosch Summer School, unde sunt șteptați 12 studenți cu profil de inginerie mecanică în anul II sau III la Facultatea de Construcții de Mașini, Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică sau la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului. Acesta este organizat în cadrul aceleișai Universități Tehnice din Cluj-Napoca.

Recent, Bosch a anunțat că va atinge neutralitate din punct de vedere climatic până în anul 2020. Acest lucru înseamnă că fabricile sale nu vor mai afecta negativ concentrația de dioxid de carbon din atmosfera terestră. Astfel, producătorul german de componente auto devine prima companie industrială din lume care să reducă total amprenta de carbon într-un timp atât de scurt.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu