Bosch face un pas decisiv pentru reducerea amprentei de carbon

Bosch anunță că va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2020, devenind astfel prima companie industrială care atinge acest obiectiv la nivel global în mai puțin de un an.

Până în 2020, Bosch susține că va atinge neutralitate din punct de vedere climatic, în sensul că fabricile sale nu vor mai afecta negativ concentrația de dioxid de carbon din atmosfera terestră. Astfel, producătorul german de componente auto devine prima companie industrială din lume care să reducă total amprenta de carbon într-un timp atât de scurt.

Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, Bosch va miza din ce în ce mai mult pe energie electrică ecologică și va investi un miliard de Euro pentru a spori eficiența energetică a celor 400 de centre ale sale din întreaga lume. Va extinde sistemele fotovoltaice deja deținute și va semna contracte pe termen lung cu furnizori de energie regenerabilă, cu ferme eoliene și solare.

Considerăm aceste măsuri privind clima ca fiind responsabilitatea noastră și credem că trebuie să acționăm acum‘, spune Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Bosch bifează cerințele Acordului de la Paris

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Producătorul de componente auto se aliniază astfel prevederilor Acordului de la Paris privind schimbările climatice, ratificat în 2015. Acest act solicită limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2 grade Celsius față de valorile din era preindustrială, până la sfârșitul secolului XXI. „Toată lumea trebuie sa contribuie la inițiativele climatice’, adaugă Denner.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, circa 32% din emisiile de dioxid de carbon la nivel global se datorează proceselor de producție. În momentul de față, Bosch emite anual 3,3 milioane de tone metrice de carbon, cu 35% mai puțin decât valoarea din 2007.

În ciuda acestor restricții pe care și le-a impus (și pe care mizează în continuare) cu scopul reducerii amprentei de carbon, Bosch stă excelent din punct de vedere financiar. Producătorul german de componente auto a obținut venituri-record din vânzări, anul trecut.

 

Sursa foto: Robert Bosch GmbH

Adaugă un comentariu