Bugatti Chiron Divo, o nouă ediție specială a hypercar-ului

Bugatti Chiron Divo este următorul proiect al mărcii deținute de concernul Volkswagen. Vorbim despre o serie limitată la doar 40 de unități.

Bugatti Chiron – Primul review video și un sprint 0 – 350 km/h

Pentru moment, nu este clar dacă cele 40 de Chiron Divo fac parte din lotul de 500 de Chiron, sau dacă va fi o extindere a cotei de producție. Însă, știm că numele modelului vine de la pilotul francez Albert Divo, care a câștigat de două ori Targa Florio în anii 20. În orice caz, un exemplar va costa cinci milioane de euro.

Flat out cu Bugatti Chiron

De data aceasta, noua variantă a hypercar-ului din Molsheim va fi optimizată pentru o masă cât mai redusă și pentru o apăsare aerodinamică mai pronunțată. Cei de la Bugatti promit un nivel impresionant al manevrabilității, în timp ce exteriorul va aminti de experiența de carosier a companiei franceze.

Jumătate dintre exemplarele Bugatti Chiron au fost deja comandate

Chiron Divo ar urma să fie mai rapid la accelerarea de la 0 la 100 km/h, dar mai lent în materie de viteză maximă. În loc de cei 420 km/h pe care îi poate atinge un Chiron, un Chiron Divo va fi limitat la aproximativ 385 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h va fi realizată în mai puțin de 2.5 secunde.

Bugatti Chiron poate să facă 0 – 400 – 0 km/h în mai puțin de 60 de secunde

Explicația este legată de creșterea apăsării aerodinamice, care va limita viteza maximă, în timp ce o nouă transmisie și o masă mai redusă vor îmbunătăți accelerația. Bugatti Chiron Divo va debuta în California în data de 24 august în cadrul evenimentului “The Quail“, o întrunire dedicată sportului cu motor. Aceasta are 15 ediții în spate și atrage anual colecționari din întreaga lume. Tocmai de aceea, unii producători preferă să expună anumite creații direct în fața publicului țintă.

Bugatti Chiron – Primul accident în care a fost implicat hypercar-ul

Chiron Divo

Adaugă un comentariu