Bulgaria ar putea introduce taxa pentru poluare. Lovitură pentru românii cu mașini înmatriculate peste Dunăre

Guvernul din Bulgaria se pregătește să introducă taxa auto pentru poluare, ceea ce ar putea reduce drastic numărul mașinilor pe care românii le înmatriculează la vecinii de peste Dunăre.

Ai acțiuni la Automobile Dacia Pitești? Află ce valoare mai au

Peste 100.000 de români și-au înscris mașinile în țara vecină pentru a nu plăti impozitul de la noi, impozit eliminat între timp la presiunea oficialilor europeni.

Piromanul din București a fost prins

Măsura pregătită la Sofia nu pare să-i descurajeze pe șoferii români.

„Putem să ajungem foarte uşor un cimitir al maşinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă’, spun autoritățile din Bulgaria, care nu par să caute o soluție alternativă pentru această taxă.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viaţa grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de şoferi care conduc maşini cu numere de Bulgaria vor să renunţe?

Problema este că şi la noi autorităţile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcţie de cât poluează maşina, şoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalaţi în lei.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare