Cadillac XT5: Succesorul lui SRX va ajunge în Europa în vară

Cadillac XT5 va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles, peste exact o săptămână. Succesorul lui SRX va fi disponibil și în Europa, din vara anului viitor.

După retragerea brandului Chevrolet din Europa (este vorba de modelele low cost produse de subsidiara coreeană), care mai mult a dăunat imaginii decât să o ajute ca cifre de vânzări, General Motors se repoziționează pe piața europeană. Aducerea modelelor iconice Chevrolet (Camaro și Corvette) pe piața europeană, dar mai ales introducerea brandului premium Cadillac, contribuie la schimbarea imaginii GM în Europa.

Cadillac se află în acest moment în plină expansiune, plănuind lansarea a nu mai puțin de opt modele noi până în 2020. Noul Cadillac XT5 (sau Crossover Touring 5, cum mai este denumit) este al doilea model din această ofensivă, care a început anul trecut cu vârful de gamă CT6. Succesorul bestsellerului SRX își schimbă denumirea și promite o adevărată revoluție în segmentul SUV-urilor premium.

Cadillac XT5 aduce în Europa o nouă platformă ușoară, care îi permite să aibă o masă cu până la 126 kg mai mică decât a predecesorului SRX. Cadillac nu-și permite să fie modest aici, și anunță că XT5 este mai ușor cu 45 kg decât Audi Q5 și cu 295 kg decât Mercedes-Benz GLE. Pentru un SUV cu lungime de 4,82 metri, aceste valori sunt cu adevărat impresionante.

Motorizarea lui Cadillac XT5 este asigurată de o nouă unitate V6 de 3,6 litri, care dezvoltă 318 CP și un cuplu maxim de 366 Nm. Echipat cu sistem start&stop și cu posibilitatea dezactivării a doi cilindri la sarcini parțiale, acesta promite un nivel ridicat de eficiență. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte, fiind prima cutie automată controlată electronic din gama Cadillac. Cadillac XT5 va fi disponibil atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală. Aceasta din urmă asigură baleierea cuplului până la 100% către oricare dintre punți, dar și către oricare dintre roțile spate, grație diferențialului controlat electronic.

Adaugă un comentariu