Când vor fi reluate probele practice pentru obținerea permisului de conducere

Când vor fi reluate probele practice pentru obținerea permisului de conducere: activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere va fi reluată treptat, iar începând cu data de 2 iunie vor fi susținute probele practice pentru candidații cărora le-au expirat dosarele de școlarizare între 16 martie și 17 mai.

Citește și:

Ce documente trebuie să prezentăm pentru a justifica deplasarea cu mașina în afara localităţii. Răspunsul Poliţiei

'Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora', au explicat oficialii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Când vor fi reluate probele practice pentru obținerea permisului de conducere

Totodată, proba practică pentru candidații cărora le-a expirat dosarul de școlarizare, până în 17 mai, va fi susținută începând cu data de 2 iunie. 'Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului', mai spun oficialii DPRCIV.

Totuși, activitatea de examinare la proba practică presupune și respectarea mai multor măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus: Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori; Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius; Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m; Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Ce se întâmplă cu permisele și alte documente expirate

'Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare. În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități', mai precizează DPRCIV.

Adaugă un comentariu