Care este cea mai mare anvelopa produsa de Goodyear?

O întrebare la care Goodyear trebuie frecvent să răspundă: „care este cea mai mare anvelopă pe care o fabricați?’. Răspunsul: anvelopa RM-4A+ Off The Road, în dimensiunea 59/80R63, care este de înălțimea unui elefant și are o greutate similară cu acesta. Această masivă anvelopă OTR a fost dezvoltată pentru a căra sute de tone de rocă și alte tipuri de materiale, și este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Această anvelopă gigantică de 63 de inch (în diametrul jantei) este produsă în fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (U.S.A.) și este vândută peste tot în lume pentru echiparea vehiculelor și echipamentelor de minerit și trasport de pământ și roci, ce operează în cariere de piatră, mine de cupru, aur și roci masive.

La un diametru total de 4,023 metri, această anvelopă este mai înaltă decât majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri înălțime) și cu un metru mai înaltă decât un coș de baschet. Cele 5400 de kilograme pe care anvelopa le cântărește vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate și este capabilă să transporte o greutate de 100.000 de kilograme la o viteză de 50 km/h.

Adaugă un comentariu