Care sunt cele mai periculoase șosele din România. Sute de oameni mor anual aici

Poliția Română a publicat o nouă ediție a Buletinului siguranţei rutiere’. Documentul cuprinde o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2016.

Potrivit raportului, în 2016, numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13.5% decât în 2015. Totuși, România rămâne restantă la captirolul drumuri și autostrăzi. Aproximativ 90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens.

De ce alimentezi unele mașini pe stânga și altele pe dreapta? AFLĂ AICI

Ai grijă pe cine deranjezi’ în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

În România sunt 700 de km de autostradă, 650 de lm de drumuri cu două benzi pe sens și 15.650 de drumuri naționale cu o singură bandă pe sens.

Cele mai periculoase șosele sunt 4 drumuri județene: Pe DN1 – care face legătura între Bucureşti şi nord-vestul ţării – , DN6 – care merge din Capitală până la Timişoara -, DN2 – care ajunge până la graniţa cu Ucraina – şi DN7 – până la graniţa cu Ungaria. Aici, în 2017, s-au contabilizat 896 de accidente cu peste 1100 de victime.

Uite CE MAȘINI POȚI SĂ-ȚI IEI CU AJUTOR DE LA STAT!

Țara noastră s-a angajat ca, până în 2020, să reducă la jumătate numărul accidentelor rutiere grave. Totodată, parcul de autovehicule din România este cu 26.6% mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011.

Adaugă un comentariu