Care sunt cele mai populare echipe de fotbal

Fotbalul este despre spectacol, dar, mai ales, despre suporteri. Pasiunea de a trai la maxim fiecare meci, în tribună sau în fața televizoarelor, este absolut contagioasă. Și sunt o mulțime de echipe care au devenit fenomene la nivel mondial, tocmai datorită milioanelor de suporteri pasionați care au transformat jocul de fotbal într-un adevărat cult. Aceștia își urmăresc favoriții peste tot și contribuie masiv la bugetele de marketing prin achiziționarea de produse originale din magazinele cluburilor.

Iată care sunt cele mai urmărite echipe de fotbal din lume pe Facebook.

  1. Liverpool: 31,5 milioane fani

O echipă fenomen, cu un nucleu de fani extrem de fideli în toată lumea, care deși nu face performanțe an de an rămâne foarte iubită, iar un meci pe Anfield Road reprezintă o amintire de neuitat.

  1. Juventus Torino – 32,4 milioane

Cea mai titrată și iubită deopotrivă echipă din Italia, câștigătoare în ultimii șapte ani a titlului în Serie A.

  1. Paris Saint Germain: 34.4 milioane

Echipa în care s-au investit cei mai mulți bani în ultimii cinci ani, cu cele mai răsunătoare transferuri. Încă nu a câștigat Liga Campionilor, obiectivul lor principal an de an. Poate la anul.

  1. Manchester City – 34,9 milioane

Specialiștii spun că e echipa cu cel mai frumos fotbal din lume la ora actuală. Guardiola a adus tiki-taka și l-a combinat cu un joc bazat pe forță într-un tip hibrid care dă roade.

  1. Arsenal Londra 37,9 milioane

Tunarii’ nu au mai câștigat campionatul Angliei de aproape 15 ani, dar asta nu schimbă cu nimic pasiunea fanilor pentru culorile alb-roșii.

  1. Bayern Munchen: 47 milioane

Cea mai iubită echipă din Germania, cu peste 80.000 de oameni la fiecare meci acasă. E o mașinărie de fotbal și de marketing, având venituri anuale de peste 500 de milioane de euro.

  1. Chelsea Londra – 47,8 milioane

Chelsea a dominat câțiva ani buni fotbalul englez, ca urmare a investițiile făcute la începutul anilor 2000. După câștigarea Ligii Campionilor în 2012 au mai urmat două titluri în Premier League, dar nimic notabil în Europa.

  1. Manchester United – 73,6 milioane

Este echipa engleză cu cea mai mare asistență la meciuri și cu cei mai mulți fani din lume. Ultimul trofeu major este Europa League, în sezonul trecut.

  1. FC Barcelona – 103 milioane

Barcelona își dispută supremația în topul celor mai populare echipe din lume cu Real Madrid, mergând mereu umăr la umăr. Este prima echipă care a trecut de granița celor 100 de milioane de fani pe Facebook.

  1. Real Madrid – 108 milioane

Cea mai populară echipă din lume pe Facebook, cu o creștere masivă în ultimii ani, fapt datorat și câștigării ultimelor două ediții ale Ligii Campionilor, este echipa care vinde și cele mai multe tricouri din lume.

Tu cum îți manifesti bucuria când echipa ta câștigă? Te manifești zgomotos sau preferi să te bucuri de fotbal în liniște?
Participă la quiz-ul Tu ce fel de suporter e
ști?și Hyundai te poate conduce la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia. Să îți vezi favoriții din tribună. Poți câștiga unul dintre cele opt bilete! Succes!

 

Adaugă un comentariu