Casca lui Ayrton Senna este de vânzare: valorează peste 100.000 de dolari

Casa de licitații Bonhams a anunțat vânzarea uneia dintre căștile care i-au aparținut lui Ayrton Senna. Licitația are loc la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

#RememberSenna – cea mai buna tura de circuit din istoria Formulei 1 (video)

Cei de la Bonhams vor intermedia tranzacția unei căști Bell purtată de Senna în timpul testelor derulate pe circuitul Paul Ricard din Franța. Casca respectivă a făcut parte din echipamentul lui Ayrton Senna în anul 1994 și poartă steagul Braziliei, precum și logotipurile Nacional, Bell și Rothmans, sponsorii săi de la acea vreme.

Pentru amatorii de date și statistici, aflați că această cască are certificat SNELL numărul SA210606 și este modelul Bell Vortex SS, tip Penske 93-94.

Ayrton Senna este comemorat cu o moneda de argint

În ciuda faptului că legendarul pilot nu a purtat această cască în timpul unei curse, itemul valorează în jur de 100.000 de dolari. Potrivit celor de la Bonhams, experții în licitații estimează că va fi vândută cu o sumă care pleacă de la 80.000 de dolari și că ar putea trece de pragul de 100.000 de dolari.

Un tribut adus lui Ayrton Senna

În comparație cu monoposturile conduse de Senna, această cască poate fi considerată accesibilă. Desigur, ea este valoroasă în mod special pentru colecționari și pentru fanii pilotului, dar singurul lucru la care poate fi folosită este o expoziție dedicată.

McLaren Senna – un impresionant omagiu tehnologic adus celebrului pilot F1

Casca încă are echiparea radio MRTC a echipei Williams din acel an și se bucură de o vizieră cu tentă pe care este prezent logotipul elf. Cumpărătorul va primi și un certificat de autenticitate de la Pierre Van Ginneken, prin care artistul certifica în anul 1994 că este singura cască de acest tip și că a fost vopsită special pentru Ayrton Senna.

Trebui să notăm că această cască a mai fost de vânzare în 2016, însă nu a fost primită nicio ofertă suficient de mare încât să depășească prețul rezervat pentru aceasta. În trecut, casa de licitații Silverstone, tot din Regatul Unit, a oferit această cască pentru vânzare în 2012. Rămâne de văzut dacă acum va avea un alt proprietar sau dacă va face turul caselor de licitații.

7 lucruri mai puțin știute despre moartea pilotului Ayrton Senna

Adaugă un comentariu