Cât va costa să afli de la RAR istoricul masinii?

Istoricul masinii este ceea ce trebuie să consulte orice cumpărător de mașină second-hand înainte de a lua decizia de cumpărare. Registrul Auto Român va pune la dispoziție în cel mult două luni întregul dosar de daune pentru orice mașină înmatriculată în România, la un preț fără concurență.

Până acum, în țara noastră acest serviciu a fost oferit de site-uri specializate, la prețuri care variază între 8 și 12 euro pentru fiecare dosar. Informațiile sunt obținute pe baza seriei de șasiu a mașinii. În cel mult două luni, Registrul Auto Român va spulbera modelul de business al acestor site-uri, intenționând să ofere informații similare, dar mult mai detaliate, pentru un cost care nu va depăși 5 euro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR) au decis implementarea unor proiecte noi cu impact asupra tuturor autovehiculelor din România. Printr-un serviciu pus la dispoziție de RAR, toți cei care vor să cumpere o mașină second hand pot afla prin SMS numărul real de kilometri, deficiențele tehnice avute de-a lungul timpului și cazierul de daune al mașinii.

Cum spuneam într-un articol anterior, RAR vrea să ofere istoricul de daune al oricărei mașini. „Practic, printr-un sms transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul’, arăta comunicatul ASF transmis în ianuarie 2018.

Citește și:

Renault Arkana, primul SUV-coupé al francezilor, a fost prezentat la Moscova

Rovinieta 2018: Cine sunt cei care nu trebuie să o plătească?

Video: Un şofer merge pe contrasens pe noua autostradă Aiud-Turda

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

După cum a declarat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR, „se lucrează încă la baza de date disponibilă la nivel național și va cuprinde toate mașinile înregistrate în România. Pentru mașinile înmatriculate în străinătate se lucrează deja pentru a putea fi făcută extinderea bazei de date. Estimăm că aplicația care va permite accesul unui posibil cumpărător la istoricul de daune, la kilometrajul real al unei mașini, va fi gata în circa două luni”.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. Cu noul serviciu pe care îl va oferi RAR, cumpărătorii vor avea la dispoziție informații la zi despre istoricul masinii, pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.

via | economica.net

    Gavrilescu says:

    Daca un proprietar isi repara motorul sau caroseria intr-un service mic
    de cartier sau acasa in garajul casei cum stie RAR-ul istoricul masinii? Asa ca….. toata treba asta e RELATIVA.

Adaugă un comentariu