Cât plătesc anual românii pentru repararea mașinilor

În medie, un român plătește anual 1.120 de lei pe reparațiile mașinii. Dar așa cum este normal, valoarea amintită mai sus diferă în funcție de locul unde este realizată reparația și de piesele folosite.

Confom studiului, 80% dintre români apelează la un service pentru repararea mașinilor, 15% merg la un mecanic/electrician particular, iar 5% se ocupă singuri de reparații.

Service vs. mecanic/electrician particular

Iar acum vom defalca fiecare categorie. Cei care aleg să își repare singuri mașina au un cost anual de 782 de lei. Cei care merg la un mecanic/electrician particular, plătesc în medie, 935 de lei pe an, în timp ce șoferii care aleg calea service-ului au de achitat 1.270 de lei.

Trebuie menționat că valorile nu includ reviziile anuale și nici costurile anvelopelor.

Conform aceluiași raport, o mașină din România petrece în medie 4 zile în service. În cazul în care proprietarul se ocupă singur de reparații, timpul va crește la 5 zile pe an.

Aftermarket vs. original

Costul mediu anual al reprațiilor cu piese aftermarket este de 965 de lei. Pentru cei care folosesc piese din dezmembrări, costul crește la 1.085 de lei, iar cei care utilizează piese originale ajung să plătească 1.180 de lei.

Costul mediu anual al reprațiilor este de 1.100 de lei pentru bărbați, în timp ce femile ajung să achite facturi de 1.200 de lei. Diferența poate fi pusă și pe faptul că 6% dintre bărbați aleg să își repare mașina singuri.

Studiul a fost realizat de portalul VeziCatFace.ro. 1.719 români au răspuns întrebărilor, iar marja de eroare este de +/- 2%.

Via | Vezicatface

Adaugă un comentariu

Articole similare