Peripețiile unei companii care închiriază mașini: „Sute de situații incredibile pe care nu le-am crezut posibile”

O companie de închiriat mașini din Galați a descris pe Facebook situațiile dificile și greu de crezut cu care s-a confruntat în primul an de funcționare.

„Am început afacerea de Rent-a-Car în Galați în urmă cu fix un an.De atunci ne-am confruntat cu sute de situații incredibile pe care nu le-am crezut posibile într-o țară din Uniunea Europeană!’, își încep povestirea cei de la Est Auto România.

Ce avere are MARIAN GODINĂ. În 2017, MAȘINĂ și CASĂ NOUĂ!

3 motive pentru care atacatorii folosesc camioane sau furgonete în atacurile teroriste

Cum i-a lăsat ARO 240 mască pe japonezi în anii 70

Cea mai tare explicație! De ce nu suportă CTP geamurile electrice la mașini

Printre cazurile care vor rămâne în istoria companiilor se numără cel al unui bărbat care a vândut cu acte false o mașină închiriată, anunțând compania că a lasat mașina la Curtea de Argeș și a plecat din țară. Când reprezentații companiei au mers să o recupereze și ulterior au fost sunați de Poliție și informați că „și-au furat mașina’ și să o predea la Poliție, unde a stat 3 luni până la clarificarea situației.

Un alt bărbat a închiriat o mașină, a mituit polițiștii să-l lase să treacă în Moldova, iar acolo a profitat de faptul că prețul carburanților e mai scăzut și i-a făcut plinul, dar a pus benzină în loc de motorină.

Ce mașină conduce Gabi Firea, primarul Bucureștiului

Dacă îl vezi în această mașină, n-o să-ți vină să crezi că e chiar premierul României!

VIDEO – Un taximetrist din București cere taxă de bagaj, apoi vrea să fugă cu bunurile clienților

Într-un final, avem cazul unui bărbat care închiria prin interpuși mașini, apoi le folosea la curse, le lovea și fugea de poliție cu ele.

Toate aceste aventuri au provocat pagube de zeci de mii de lei companiei.

Mai jos, postarea integrală a companiei Est Auto România

„Va fi o poveste lungă…
Am început afacerea de Rent-a-Car în Galați în urmă cu fix un an.De atunci ne-am confruntat cu sute de situații incredibile pe care nu le-am crezut posibile într-o țară din Uniunea Europeană!
Cele mai tari???
1.Unul ne-a vândut mașina cu acte false și ne-a trimis mesaj că a lăsat-o la Curtea de Argeș și a plecat din țară.Am recuperat-o, dar când aproape să ajungem cu ea la Galați ne-a sunat Poliția să ne întrebe de ce ne-am furat mașina!!!Să ne predăm la primul post de poliție!
Și a stat confiscată 3 luni în curte la poliție până S-a lămurit procurorul a cui e mașina…După care ne-a dat-o înapoi.
2.Altul a închiriat un Caddy, a dat 20€ șpagă la vameși la moldoveni și a dat o fugă până la Cahul să-și ia tutun și să-i umple “bacu” că acolo e mai ieftin.
Numai că a pus benzină în loc de motorină…
In ziua de Paște la ora 11.00 ne-a sunat că nu mai pornește și că “el ce face?”.Omu’ plătise chiria…
Mai avea 3 zile plătite…Tot el era supărat!
Nu știu cum a făcut dar a dat jos benzina, a pus motorină și ne-a adus mașina cu un total de plată la reparație de 8700lei.
A lăsat-o la poartă și dus a fost…
3.Altul a închiriat un Megane și a doua zi dimineață la 8 a lovit 3 mașini în Iași.Alcoolemie 1.2.
Ne-a sunat să ne ceară să-i ducem altă mașina la schimb să-și contribuie drumul!Ne-a zis la telefon că nu e beat.A mâncat dimineața o salată și a pus un pic de oțet!Nici dacă punea 3 litri de oțet nu ieșea 1.2.
Am trimis platforma și am adus mașina la sediu.El S-a dus la tren.
Pagubă 20.000lei.
Casco nu suportă bețivii, nu știu de ce.
4.Cea mai recentă este cea descrisă sumar în continuare:
Un individ, Donciu Ioan Petrică pe numele său adevărat,(Alex Alexandru după cum se recomandă și după profilul său de FB)un proxenet gălățean dovedit ,condamnat pentru furturi și pentru că a dus minore la prostituat în Italia (informații de pe google disponibile publicului)a închiriat prin terțe persoane de la noi 3 autoturisme:
Două VW Golf VII și un VW CC.
Primul Golf l-a avariat în încercarea de a fugi de Poliția Rutieră , lovind o mașina a unui cetățean din Galați abandonând mașina cu geamurile deschise(afara ploua!!!)în parcarea din spatele blocurilor de la IFR.
Poliția nu l-a prins…deși l-au urmărit cu girofarele două echipaje.
#ghinion
Al doilea Golf a “scăpat” doar cu turbina făcută praf după numeroasele liniuțe făcute noaptea prin Galați.Pagubă=1200€.
Noroc că S-a stricat turbina…
Altfel era daună totală și ăsta…
La VW CC a apelat la o ciudată din Giurgiu cu permis de conducere valabil, care a închiriat de la noi mașina sub pretextul că a venit la Galati să se opereze și are nevoie de o mașina câteva zile.
Aceasta i-a dat mașina lui și a dispărut.
În prima seară a atacat un taximetrist cu un cuțit spârgându-i acestuia geamul la taxi pentru că îndrăznise să-i taie calea.
În zilele următoare am primit zeci de rapoarte de la sistemul Gps prin care eram anuntați ca mașina este condusă brutal, depășiri de viteză în oraș cu 170-180 km/h și ne-am dat seama că mașina se află pe mâinile aceluiași infractor.
Mai ales că frecventa aceleași locuri și staționa in aceeași parcare noaptea ca și in cazul Golfurilor.
Ne-am pornit discret în urmărirea lui și l-am fotografiat în trafic de mai multe ori ,l-am văzut cine este și in ce stil conduce mașina.
Preocuparea noastră principală nu a fost recuperarea mașinii întregi pentru ca asta o puteam face ușor in baza coordonatelor GPS și cu a doua cheie.
Dar am zis să anunțam Poliția și aceștia sa ia măsurile legale.Și să-l audieze și in cazul celorlalte Golfuri închiriate de la noi de taximetriștii Medelete și Bardaș, doi dobitoci care pentru 100€ se vor alege cu niște ani de bulău…cu suspendare.
Mare greșeală….
Am fost la sediul Poliției Rutiere și le-am descris situația și le-am sugerat să încerce o operațiune discretă cu mașini civile și cu agenți fără uniforme.
Individul mai scapase o dată…
Ne-am oferit să le punem la dispoziție noi mașini cu numere de alte județe pentru a nu stârni suspiciuni.
Mi-au spus că au ei tacticile lor și că știu cum să acționeze.
I-am rugat să aibă totuși in vedere că omul este recidivist, proaspăt liberat condiționat și cu absolut nimic de pierdut.Singura lui grija este să nu fie capturat.
Ce credeți că au făcut polițiștii?!
Au pus în mișcare mai multe echipaje de poliție și au pornit în urmărirea lui.Îi auzeam la telefon în timp ce le furnizam online poziția mașinii prin GPS ce strategie au abordat(plasarea în toate Intersecțiile a mașinilor de poliție) și puteam să jur că va sfârși tragic operațiunea…
Când l-au văzut au pornit girofarele și au încercat să-l someze să oprească mașina și să-l blocheze.
Dar acesta a “zburat” peste vreo două borduri , S-a strecurat printre copii și oameni aflați pe trotuar și a sărit din mers din mașină făcându-se nevăzut într-o scară de bloc din Wild West-Cartierul Micro 40 din Galați.
Poliția s-a văzut neputincioasă și a renunțat la prinderea lui.
Le era greu să-l caute din ușă în ușă și să deranjeze “indienii” de la serialele turcești sau mongole preferate.Este dreptul lor să se uite.Apă nu au, le aduce primăria cu cisterna o dată pe săptămână,dar parabolice au toți!Zici că e sediul NASA un astfel de bloc din 40.
Așa că au ridicat mașina și au dus-o la sediul Poliției Rutiere de unde Criminalistul a luat amprente și a găsit un pumnal cu amprentele sale , telefonul mobil și încărcătorul uitat pe scaun.
Aa…și cd-urile cu “Nebunia lui Salam”!
În goana lui era să lovească câțiva copii și niște vânzători de flori și țigări “Plugaru’”.
Poliția a justificat eșecul prinderii acestuia prin faptul că nu au echipamente și logistica necesară.
L-au fugărit cu Logan MCV Diesel cu 450.000km și cu Polo de 65 Cp…
Suspectul conducea un VW CC și avea 140 Cp.
Noi abia așteptăm ca Donciu să închirieze din nou…
I-am pregătit un Bmw cu 200 Cp…
Și un pistol cu apă.Să-i “chișe-n freză de milițieni” vorba unui retardat celebru pe YouTube.’

Cel mai ușor mod de a plăti taxa de pod Fetești – Cernavodă 

ANAF scoate la vânzare mașini: de la Dacia Logan la BMW X5

 

Adaugă un comentariu