Ce altceva, în afară de Genesis X Convertible Concept, putea să rimeze mai bine cu California? Chiar dorim un alt răspuns?

Motivația oficială a prezentării în premieră a decapotabilei Genesis X Convertible Concept în California a fost poziția fruntașă a statului american de pe Coasta de Vest în promovarea electromobilității. Coincidență: tot pe acolo, de mai multă vreme, se promovează decapotabilelede lux…

Stil neoclasic bine personalizat, tehnologie avansată, pavilion rigid retractabil – practic, asta înseamnă că ai un coupe și un cabrio în aceeași mașină. Designul duce cu gândul la patrimoniul britanic (forme) și la cel american (proporții), dar obiectul provine de la un producător coreean.

„Genesis și-a început viața producând sedanuri care vizează în principal segmentul business. În timp ce a fost definit un nou ADN de design – ceva aparte, dar evitând o ruptură culturală – imaginea Genesis a început să capete un factor emoțional propriu. Am reușit să aplicăm acest ADN la tema SUV-urilor. Acum, sistemele de propulsie electrice ne oferă scenariul perfect în care să ne bucurăm de natură și am considerat că a venit timpul să propulsăm marca înspre vehicule cu o rezonanță emoțională și mai mare', a declarat directorul de creație al casei, celebrul designer Luc Donckerwolke (printre altele, ex-Lamborghini).

Genesis X Convertible Concept vine să încununeze trilogia conceptelor premium realizată de Genesis care materializează limbajul de design Athletic Elegance în forma sa cea mai pură. Decapotabila prezentată în California își împărtășește arhitectura și grupul motopropulsor electric cu Concept X din 2021 și cu Concept X Speedium Coupe din 2022. Noutate marcantă: acoperișul său pliabil integrează panouri transparente deasupra ocupanților din față pentru a oferi o senzație de deschidere chiar și atunci când este închis. Sistemul de propulsie creează scena perfectă pentru a comunica cu natura, permițând utilizatorilor să se bucure de mediu într-un mod nou, fără perturbări zgomotoase.

Luminile Quad caracteristice – acestea conturează identitatea grafică Two-Line a lui Genesis – sunt prezente și pe conceptul X Convertible. La fel ca în conceptul X Speedium Coupe, această identitate grafică integrează noua față EV și formează un abstract al Crest Grille. Funcția de răcire pentru grupul motopropulsor și baterii a fost mutată în deschiderile inferioare ale barei de protecție față.

Partea din spate a conceptului X Convertible are o suprafață eliptică concavă intersectată de lumini spate cvadruple orizontale, așa cum s-a mai văzut și la X Concept și X Speedium Coupe. Continuitatea formei eliptice este întreruptă și încununată de o adâncitură în formă de V care sugerează creasta și aripile logo-ului Genesis.

Culoarea principală a interiorului este Giwa Navy, numită după „Giwa', țiglele de pe acoperișul caselor coreene. Fabricat din țesătură de lână reciclabilă, materialul de finisare nou se înfășoară în jurul cabinei, contrastând cu suprafețele netede și elegante din piele ale scaunelor. Între timp, Dancheong Orange, numit după culorile decorative tradiționale de pe clădirile tradiționale coreene din lemn, vine ca un accent de culoare îndrăzneț, înconjurând cabina într-un motiv cu două linii și reliefând cusăturile scaunelor și țesăturii.

Exteriorul conceptului Genesis X Convertible este vopsit în Crane White. Aspectul este de suprafață albă cu particule perlate, o completare binevenită pentru caracterul exclusivist al interiorului.

Adaugă un comentariu

Articole similare