Ce companie produce cea mai profitabilă maşină din industria auto

Porsche este cea mai profitabilă mașină din industrie. Producătorul auto german a reușit să depășească mărci precum Ferrari, BMW și Mercedes cu al său model 911.  Cu un volum de aproape 39.000 de unități vândute, 911 a adus peste 2 miliarde de euro în conturile Porsche.

Cea de-a opta generație a mașinii iconice Porsche 911 a avut o contribuție de aproape 30% la veniturile totale ale constructorului german, de la momentul lansării sale. Cu toate că a reprezentat doar 11% din vânzările totale, noua generație Porsche 911 a ajuns cea mai profitabilă mașină din lume, depășind modele de elită precum Ferrari F8 Tributo, BMW X5 sau Mercedez Benz GLE, arată o analiză Bloomberg, citată de digi24.ro.

Porsche pare să aibă combinaţia perfectă între volum şi marje. F8 Tributo are o marjă de vânzări extraordinară, de 50%, dar contribuie cu doar 17% din câștigurile totale de la Ferrari.

Cel mai aproape de performanța Porsche este modelul DBX de la Aston Martin, care anticipează că își va dubla volumele de vânzări și ar putea ajunge la o contribuiție de 21% la veniturile totale ale constructorului britanic de lux.

Au trecut 54 de ani de la lansarea primului Porsche 911, iar designul iconic rămâne ușor de recunoscut. Generația 992 a debutat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles de anul trecut și acum este gata pentru a fi comandată de fanii înstăriți din România. Noul Porsche 911 poate fi comandat în atât în varianta standard cât și echiparea cu plafon retractabil din stofă, 911 Cabrio.

Toate variantele comercializate primesc același propulsorul boxer biturbo cu o capacitate de 3.0 litri. Puterea maximă ajunge la 450 CP, iar transmisia automată PDK cu opt trepte este oferită în standard. În România, noul Porsche 911 pornește de la 125.756 euro. Acest preț face referire la varianta Carrera S care vine cu tracțiune spate.

Adaugă un comentariu