Ce faci dacă ți-ai găsit ocupat locul de parcare pe care-l plătești?

De câte ori nu v-ați găsit locul de parcare ocupat? Ei bine, acesta este motivul pentru care încep multe dintre conflictele din București. Ce este de făcut într-o astfel de situație?

Cei care își găsesc locul de parcare ocupat sunt sfătuiți să nu blocheze mașina respectivă și cu atât mai puțin să ridice ștergătoarele sau să o zgârie, întrucât acest comportament poate intra la vandalism.

“În Bucureşti parcările plătite sunt la dispoziţia celor care le-au închiriat de la primărie 24 de ore din 24. Nu există un interval orar care să permită altor şoferi să parcheze autoturismul pe locul tău”, a declarat pentru auto-bild.ro un polițist din Capitală.

Cum se procedează?

Cel care și-a găsit locul de parcare ocupat, sesizează poliţia locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. “Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată”, afirmă oamenii legii. Totodată, cel care a sunat la poliție trebuie să prezinte dovada că locul de parcare îi aparține.