Ce fel de viraje ți-ar plăcea să aibă drumul tău de azi? Lejere sau strânse? Site-ul roadcurvature.com îți va înlesni alegerea.

Poate că între tine și destinația călătoriei tale se află și un alt drum decât cel recomandat de sistemele de navigație. Dacă poți alege alte variante – desigur, nu cele mai scurte și nici cele mai eficiente energetic – care să îți aducă un plus de satisfacție pe partea conducerii auto? Site-ul roadcurvature.com te ajută să îți alegi drumul în funcție de ce fel de viraje vei întâlni de-a lungul său.

Cât de mult ești dispus să deviezi de la o rută optimă pentru a întâlni virajele preferate, asta este ceva strict personal. Acum să nu exagerăm, știm și noi că Pământul e rotund și poți merge de la Comarnic la Sinaia inclusiv via Bulgaria, Africa, Antarctica, Australia, Asia, Polul Nord, Finlanda, Belarus, Ucraina, Botoșani, Târgu Mureș, Brașov, Sinaia.

Ceea ce îți spun hărțile de pe roadcurvature.com este cât de drept sau de „nedrept' este oricre drum din lume prin intermediul unui cod de culori. La aceasta se adaugă și informații mai mult sau mai puțin detaliate despre drumurile respective.

Site-ul roadcurvature.com este mult mai mult decât o hartă gen Google Maps cu linii colorate și pe care poți să dai mult zoom. Este un instrument interactiv care folosește date de teren și imagini din satelit pentru a oferi o vedere relevantă la nivelul drumului pe măsura zoom-ului. Drumurile predominant drepte, cu curbe rare și blânde nu primesc o atenție specială, dar pe măsură ce lucrurile încep să devină distractive, se adaugă culori. Desigur, există un cod de culori pentru a desemna cele mai întortocheate dintre cele întortocheate, începând cu galben pentru „moderat întortocheat' și trecând la roz aprins pentru „foarte întortocheat'.

Referitor la sugestivitatea imaginilor, grosimea liniilor colorate distinge drumuri importante de cele zonale. Pe măsură dai zoom, harta se schimbă de la imagini generale din satelit, la imagini care arată drumul real și proximitățile. Poți să dai clic pe drum pentru a deschide o fereastră cu tot felul de informații. Vei găsi limite de viteză, distanța totală a rutei, distanța dintre viraje, suprafața drumului, netezimea drumului, iar fiecare drum este clasat cu o „valoare de curbură'.

Codul de culori este lesne de intrepretat: cu galben sunt trasate drumurile ușoare, cu viraje rapide, iar culorile calde din ce în ce mai aprinse arată că drumurile au multe viraje strânse, inclusiv „ace de păr'. Pentru că site-ul a fpst făcut de americani (cei care au inventat conducerea „cruising'), nu e de mirare că drumuri de genul Transfăgărășanului și al celui care duce la Poiana Brașov sunt trasate peste tot cu un soi de magenta ultravioletă.

Părerea noastră: roadcurvature.com este ideal pentru planificarea unei vacanțe rutiere. Dacă ai de gând să conduci atunci sau conduci în mod curent o mașină cu amprentă dinamică ori sportivă, sigur vei fi interesat. Acest instrument digital te va ajuta să dai curs „chemării depărtărilor'.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare