Ce mașini superbe poți vedea în colecția Prințului Rainier III de Monaco!

De-a lungul timpului, Prințul Rainier III de Monaco, tatăl lui Albert, a adunat peste 100 de mașini impresionante. Aceasta este pentru pasionați una dintre cele mai celebre colecții din lume și vizitatorii plătesc 6 euro pentru a avea acces aici.

Colecția aflată în centrul Principatului Monaco funcționează ca un muzeu și prețul biletului este de 6,5 euro pentru adulți și 3 euro pentru copii. Printre cele peste 100 de modele expuse în cei aproximativ 4.000 de metri pătrați se află automobile de la începutul anilor 1900, dar și modele unicat.

Doritorii din întreaga lume trec zilnic pragul showroomului pentru a vedea modele ca Panhard Levassor din 1913, Ford Model T  din 1924, Peugeot Quadrilette din 1921, Lincoln din 1928, Ford A fabricat în 1930, Chrysler Imperial din 1956 sau alte modele rare de Maserati, Jaguar, Mercedes si Rolls Royce.

La loc de cinste, în interiorul muzeului, stă casca brazilianului Ayrton Senna (decedat în 1994 în urma unui accident pe circuitul de la Imola), unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din toate timpurile.

Foto: auto-bild.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare