Ce s-a ales de Plymouth, mașina comisarului Moldovan

Regizorul Sergiu Nicolaescu avea o pasiune pentru mașini. Fosta mașină a comisarului Moldovan este un Plymouth-ul din anul 1938, care aparține unui bucureștean.

Plymouth-ul P6 a fost maşina preferată a cunoscutului regizor Sergiu Nicolaescu, autovehicul folosit, în urmă cu zeci de ani, pe platourile de filmare. Automobilul Plymouth a apărut în filmele Duelul’ şi Cu mâinile curate’ și era condusă de celebrul comisar.

A fost maşina comisarului Moldovan, era automobilul în care acesta apărea de fiecare dată în film’, spune și astăzi proprietarul mașinii.

A fost fabricată în România

Puțini sunt cei care știu că unele modele Plymouth au fost asamblate la noi. “Plymouth P6 a fost fabricat în România, lucru pe care puţină lume îl ştie, practic a fost prima maşină produsă la noi şi nu celebra Dacie. Era o maşină comună în acea vreme, nu foarte scumpă, fiind produse 800 de bucăţi. Multe au fost distruse de regimul comunist pentru că erau un simbol al capitalismului şi nu trebuia să mai fie văzute pe şoselele patriei”, a completat pentru Libertatea.ro Ovidiu Zaharie, preşedintele filialei hunedorene a Retromobil Club România.

Adaugă un comentariu