Ce se întâmplă cu autostrada care ar trebui să unească Moldova de Muntenia

La 159 de ani de la Mica Unire, Moldova şi Ţara Românească nu sunt legate şi printr-o autostradă. Dacă planurile iniţiale includeau posibilitatea unei autostrăzi între Focşani şi Buzău, cele anunţate pe finalul mandatului lui Tudose vizează doar un drum expres, şi acela via Brăila.

ŢEAPĂ IMENSĂ! Ai grijă cui îi plăteşti avans pentru maşină

E NEBUN! Uite cum conduce şoferul acestui Passat prin România

Şoseaua rapidă care ar trebui să lege Capitala de Moldova (A7) a devenit teatru de război între proiectanţi şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Elon Musk ar putea câștiga un bonus de 55 de miliarde de dolari de la Tesla

În noiembrie 2016, viitorul drum de aproape 330 de kilometri dintre Ploieşti şi Paşcani a fost împărţit în patru tronsoane şi scos la licitaţie pentru actualizare studii de fezabilitate şi proiectare. Aceste studii ar fi trebuit să stabilească daca noua şosea va fi construită ca drum expres sau autostradă.

Din cauza contestaţiilor, termenul de depunere a ofertelor a fost amânat şi de 15 ori în cazul tronsonului Buzău – Focşani.

Masina ta se încălzește greu? Uite un pont ca să nu mai tremuri 20 de minute în automobil!

Cum să-ți dezaburești rapid și ușor geamurile!

După ce ofertele au fost în sfârşit deschise în vara anului trecut, acum se tot amână termenul de evaluare.

Astfel, în cazul tronsonului Ploieşti – Buzău, evaluarea ofertelor a fost amânată de patru ori, până pe 15 martie. Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis luni, 22 ianuarie, contestaţia Consitrans şi a obligat CNAIR să reevalueze oferta firmei de proiectare.

Şi pentru tronsonul Buzău – Focşani evaluarea ofertelor a fost amânată de trei ori, până pe 31 martie, conform datelor sintetizate de Asociaţia Pro Infrastructură în tabelul din galeria foto.

Pentru tronsonul Focşani – Bacău, termenul de evaluare a ofertelor a fost amânat de patru ori, până pe 30 martie, iar în cazul tronsonului Bacău – Paşcani, evaluarea ofertelor a fost amânată de trei ori, până pe 28 februarie şi ar mai putea fi amânată, având în vedere că pe 15 februarie se judecă la Curtea de Apel Bucureşti contestaţia.

Sursa: economica.net

Adaugă un comentariu