Ce spun chinezii? Ce cifre ar trebui să conțină numărul de la mașină ca să fie norocos!

Șoferii chinezi sunt extrem de superstițioși. Aceștia acordă multă importanță numărului de la mașină pe care îl consideră norocos sau ghinionist în funcție de ce cifre conține.

Numerologia este extrem de importantă pentru simbolizmul din China. Atunci când chinezii își aleg un număr de înmatriculare pentru mașină, o camera de hotel, sau un număr de telefon, încearcă pe cât posibil să evite cifra 4. Motivul? Conform obiceiului chinezesc, cifra 4 semnifică “moarte”. Totodată, șoferii se feresc cât pot de mult de cifra 7 care simbolizează “mâine” sau “abandon”.

Ce cifre preferă?

Conducătorii auto din China aleg de cele mai multe ori cifra 2 numită “Er” pentru că simbolizează “armonia”. Și 8 se încadrează printre preferințele șoferilor asiatici întrucât înseamnă “noroc” sau “șansă”. Iar cel mai norocos număr de înmatriculare nu poate fi format decât din multe cifre de 8.

Cum verifici online dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Din păcate pentru chinezi, pentru a nu sufoca traficul în marile metropole, autoritățile au decis să înmatriculeze doar 20.000 de maşini noi în fiecare lună – adică 240.000 de maşini noi pe an. Iar norocoşii sunt aleşi lună de lună pe baza unei tombole. Șoferii ar trebui să fie norocoși de două ori: prima dată să le fie înmatriculată mașina și apoi să le pice și un număr de bun augur.

taguri
Adaugă un comentariu