Așa arată cea mai mare motocicletă din lume! Ce putere are

Cea mai mare motocicletă din lume este, de fapt, un cap-tractor — unele legislații sunt vagi în descrierea autovehiculelor. Puterea este pe măsură.

Citește și:

eBussy, cea mai simpatică utilitară electrică, are prețuri de Dacia Spring

Cea mai comică replică primită de un șofer care a ajuns cu mașina în șanț (VIDEO)

Un șofer din Suceava a primit cea mai mare amendă dată vreodată în România

Aeroportul din Bologna are cea mai tare mașină de taxi din lume

Când te gândești la motociclete masive, poate că îți vine în minte Honda Goldwing sau, cu exagerarea de rigoare, monștrii V8 de la Boss Hoss. Însă tehnic vorbind, cele mai mari motociclete din lume sunt trike-urile.

Însă oricât de mult ai forța pragul imaginației, parcă nu ai fugi cu gândul la o motocicletă construită pe un șasiu de cap-tractor. Cineva însă a făcut-o. Și a cheltuit 160.000 de dolari pentru asta.

Acesta este Tower Trike, un triciclu animat de un diesel Detroit cu dispunere în V și aprindere în doi timpi, cu capacitate cilindrică de 9,3 litri. Acesta trimite către puntea spate 355 de cai-putere și 1.423 de Newtoni-metru. Nu știm cât de repede accelerează, dar având în vedere că are o masă de 5 tone probabil că nu e cea mai rapidă „motocicletă’ din lume. Nici la viteză maximă nu stă excelent — este limitată la 133 km/h. Probabil că nici nu simți că mergi cu 133 km/h atunci când stai într-un fotoliu, la aproape 2 metri înălțime de la sol.

Un lucru e cert: sunt foarte puține situațiile în care te-ai simți în pericol pe această motocicletă.

Adaugă un comentariu