Cel mai mic Jeep produs vreodata se numeste Renegade

Fiat-Chrysler prezinta la Geneva premiera celui mai mic model Jeep creat vreodata – botezat Renegade. Acesta este produs in Italia si reprezinta un model cheie in strategia grupului de crestere a vanzarilor la nivel global la peste un milion de unitati, de la cele 732.000 vandute in 2013.

Renegade este un SUV de clasa mica, concurand in acelasi segment cu Nissan Juke, si are la baza platforma lui Fiat 500L, alaturi de care este produs, in uzina italiana de la Melfi. Tehnologia 4×4 este preluata de la noul Jeep Cherokee, Renegade fiind disponibil cu un sistem de tractiune integrala permanenta Jeep Active Drive si, optional, poate fi dotat cu reductor (Jeep Active Drive Low) – o premiera in segment. Ambele sisteme includ Selec-Terrain, care ofera cinci moduri de lucru pentru perfoirmante optime indiferent de teren.

Jeep Renegade promite un comportament impresionant in teren accidentat, in special in echiparea Trailhawk. Garda la sol este de 20,5 cm, iar vadul de apa prin care poate trece micul catarator poate atinge 48 cm. Unghiurile de atac si de degajare sunt de 30,5 grade si, respectiv, 34, 3 grade.

Gama de motorizari include patru unitati MultiAir pe benzina si doua unitati MultiJet II diesel, precum si un E.TorQ care poate functiona atat pe benzina cat si pe etanol. Impreuna cu cele trei sisteme de transmisie (manuala, cu dublu-ambreiaj si automata cu 9 rapoarte) asigura nu mai putin de 16 combinatii pentru grupul motopropulsor. Gama de puteri variaza intre 110 CP (1.6 E.TorQ) si 170 CP (dieselul de 2,0 litri si benzina de 1,4 litri Turbo).

Adaugă un comentariu