Cel mai rulat Lamborghini din toate timpurile are peste 400.000 km la bord. Întreținerea sa a costat o avere!

Acesta este cel mai rulat Lamborghini din toate timpurile! Exemplarul deținut de Simon George din Marea Britanie are o istorie deosebită, a fost cumpărat în 2004 și a parcurs deja peste 400.000 de kilometri!

Cei mai mulți proprietari de supercaruri au maximă grijă de acestea și le scot din garaj numai pentru evenimente deosebite. Nu este și cazul acestui Murcielago, care a muncit din greu pentru a rămâne pe asfalt.

În 2004, Simon George era atât de hotărât să-și ia un Lamborghini, încât și-a amanetat tot ce avea pentru a putea plăti avansul. Ulterior, pentru că ratele ce trebuiau plătite erau enorme, George și-a pus mașina la treabă pentru o companie de închirieri de mașini exotice.

A participat astfel la peste 90 de evenimente pe circuit în fiecare an, între timp fiind condus și ca mașină personală a lui George. În fiecare an, mașina avea nevoie de 14 seturi de anvelope, schimbate aproape în același timp ca și plăcuțele de frână. Discurile de frână s-au schimbat la fiecare 32.000 km. Mașina este acum la al optulea ambreiaj, fiecare înlocuire necesitând și demontarea motorului. Motorul și cutia sunt originale, dar unitatea V12 a trecut deja prin trei reparații capitale.

În 2012, un client a ieșit cu mașina de pe circuit și a lovit un pom, astfel că factura de reparații a atins 90.000 de lire sterline. De atunci, George a retras mașina de la societatea de închirieri și a folosit-o exclusiv ca mașină personală, parcurgând circa 1.000 de kilometri pe săptămână.

Luând în calcul toate cheltuielile de întreținere, reparații, costul combustibilului și al anvelopelor, asigurărilor și taxelor de drum, cel mai bătrân Lamborghini se apropie de o factură de peste 500.000 de lire sterline. Iar asta fără să luăm în calcul deprecierea, pentru că George estimează că mașina nu valorează mai mult de 70.000 de lire în acest moment.

via | jalopnik.com

Adaugă un comentariu