Cel mai tare drag race din lume, episodul 9 adună la start 12 vedete motorizate (VIDEO)

Cu toate că cea mai tare cursă de drag race din lume (așa cum s-a autointitulat) nu include și cele mai rapide mașini din lume, concluziile sunt impresionante.

Citește și:

Drag race de neratat: reușește Tesla Model X să bată patru supercaruri? (VIDEO)

McLaren Senna – un impresionant omagiu tehnologic adus celebrului pilot F1

Nou record pentru cea mai lungă cursă ilegală din lume, cu un Mercedes-AMG E 63

Un nou record de viteză pentru McLaren: iată ce poate Speedtail!

VIDEO: Drift pe nisip cu Lamborghini Urus

Cea mai tare cursă de drag race din lume te duce automat cu gândul la cele mai rapide mașini care circulă în acest moment pe Pământ. Însă creatorii săi, băieții de la MotorTrend, au intitulat-o așa pentru că este singura cursă care aliniază, în același timp, un număr impresionant de mașini la start.

Sigur, doar pentru că nu sunt cele mai cele, asta nu înseamnă că vorbim de reprezentanți cu motoare diesel sau versiuni entry-level ale modelelor de masă. Spre exemplu, linia de start în ediția a noua – desfășurată pe asfaltul bazei militare Vandenberg Air Ford, din California – a fost ocupată de McLaren Senna, Porsche 911 Carrera S, Aston Martin DBS Superleggera, BMW 850i xDrive, Bentley Continental GT, BMW M2 Competition, Mercedes-AMG GT 63 4Matic, Jaguar XE SV Project 8, Lamborghini Urus, Toyota Supra, Dodge Challenger Hellcat Redeye și Ford Mustang Shelby GT350. Un lineup de aproape 7.000 de cai-putere proveniți de la supercaruri, coupe-uri sport, supersedanuri și SUV-uri. Cu toate că provin din segmente diferite, în cadrul acestei curse unice există dueluri, fie că ne referim la tipul de caroserie, la număr de cai-putere sau la sistemul de tracțiune.

Nu e nicio surpriză că învingătorul detașat a fost McLaren Senna, însă câteva concluzii surprinzătoare au putut fi formulate în ceea ce-i privește pe ceilalți – concluzia generală este că mașinile sunt din ce în ce mai rapide.

Adaugă un comentariu