Cele 13.000 de tichete Rabla au fost deja rezervate

Nici bine nu s-a uscat tușul virtual pe titlurile care anunțau lansarea programului Rabla 2016 că am primit o veste cu privire la numărul rezervărilor făcute. Conform informațiilor, cele 13.000 de tichete Rabla destinate persoanelor fizice au fost deja rezervate.

Pentru a prelungi programul din acest an, dealerii care s-au înscris în proiect, cer suplimentarea fondurilor sau alocarea banilor necheltuiți pe mașinile electrice (Rabla Plus).

„Zvonurile că programul Rabla va începe au fost din februarie. Deci toată lumea a avut timp să facă rezervări. e un succes pentru toată lumea: maşinile vechi au fost casate foarte repede şi maşinile noi au intrat în piaţă şi totodată în economie, pentru că noi vindem maşini cu TVA’, a declarat directorul unui dealer auto.

Totuși, există o altă problemă care ar putea să nu deblocheze bani suplimentari. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat ilegal timbrul de mediu, iar aceasta era taxa care finanța programul Rabla. În aceste condiții, Guvernul lucrează la o nouă versiune a taxei auto care să nu mai încalce legislația europeană, însă o versiune finală este așteptată în luna septembrie. În acest caz, există mari șanse ca fondurile rezervate pentru Rabla Plus să nu se îndrepte către versiunea clasică a programului Rabla.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu