Cinci concepte proaspete prezentate sub tematica numită Fiat Panda conturează imaginea unei noi familii de modele italiene.

Pentru viitorul proxim, Fiat a mai anunțat că va prezenta câte o serie nouă de modele în fiecare an. Prima lansare vizată de anunț va avea loc în curând, fiind prilejuită de anievrsarea de 125 de ani a mărcii. Obiectul evenimentului va fi un „city-car' care a fost dezvoltat pornind de la conceptul Fiat Panda roz (compatibil cu segmentul B) pe care îl puteți vedea în imaginile alăturate.

Lansările vor merge mai departe în anii următori, rămâne de văzut dacă automobilele respective de serie vor fi apropiate ca tratare de celelalte patru concepte prezentate la acest început de anu 2024. Nici unul nu pare să se mai refere la segmentul B. Mai întâi, avem de-a face cu un așa-numit Fiat Panda Pick-up. Acesta este justificat de poziția favorabilă mărcii pe piața latino-americană a pick-up-urilor și nu numai acolo.

Foarte probabil, un alt concept numit Fiat Panda SUV folosește platforma dimensionată pentru Fiat Panda Pick-up și o parte din caroseria acestuia. S-au mai văzut astfel de abordări – de exemplu, la generațiile mai vechi Nissan Navara și Pathfinder sau Toyota Hilux și Toyota 4Runner (pe vremea când SUV-urile chiar erau mașini tot-teren).

Un al treilea concept care duce mai departe linia ultimelor două menționate mai sus este Fiat Panda Fastback. Lesne de observat, aici avem de-a face cu un SUV-coupe, gen foarte prizat în zilele noastre atât cu profil minstream, cât și premium. La toate aceste concepte se remarcă ampatamentul evident lung în relație cu lungimea mașinii și consolele față-spate aproape inexistente. În segmentul B, așa ceva nu compromite manevrabilitatea, însă la clasele mai mari, ar fi ceva deranjant.

Cel de-al cincilea concept se numește Fiat Panda Camper, are o siluetă de van înălțat și scara la care ar trebui să se prezinte mașina este greu de precizat numai privind ilustrațiile date publicității. Proporția dintre suprafețele vitrate și ansamblul caroseriei sugerează că este vorba despre un vehicul destul de mare.

Dar cu adevărat remarcabil în cazul acestor cinci concepte Fiat Panda este designul. S-a menționat oficial că aspectul vechii clădiri Lingotto din Torino, sediul istoric al mărcii Fiat având o pistă de testare pe acoperiș, a stat la baza conturării elementelor de stil pentru noile concepte Fiat Panda. Evident, rămâne loc de rafinare a abordării respective, însă ideea transpunerii unei astfel de abordări arhitecturale sub forme auto are un potențial considerabil, trebuie să recunoaștem. Precizări relevante referitoare la sistemele de propulsie deocamdată lipsesc.

taguri
Adaugă un comentariu