Cinci stele EuroNCAP pentru Mazda6

Noua Mazda6 este oficial una dintre cele mai sigure masini de pe sosea dupa ce a primit maximul de cinci stele de la EuroNCAP. Rezultatul confirma strategia Mazda de a creste nivelul de siguranta al vehiculelor cu inovatii cum ar fi caroseria Skyactiv.

Modelul este cel de-al patrulea de la Mazda care obtine cinci stele EuroNCAP in conditiile unui nou sistem de cotare mai riguros, introdus in 2009. Celelalte modele sunt generatiile anterioare Mazda6 si Mazda3 precum si actuala Mazda CX-5. Punctajele din fiecare categorie sunt bazate pe mai multe teste de impact, incluzand impactul frontal la 64 de km/h, impactul lateral la 50 km/h, impactul lateral cu un stalp la 29 km/h si impactul cu un pieton la 40 de km/h. Totodata, EuroNCAP evalueaza sistemul electronic de control al stabilitatii, denumit DSC (Dynamic Stability Control) la Mazda.

Si sedanul si versiunea combi au obtinut punctaje de top in toate cele patru categorii ale testului. Procentele pentru protectia adultilor, protectia copiilor si pentru asistenta sistemelor de siguranta au fost de 92%, 77% si 81% depasind usor nivelurile cerute de fiecare categorie pentru a obtine cinci stele (80%, 60% si 65%). Mazda6 a inregistrat 66% la siguranta pietonilor, unul dintre cele mai bune punctaje din Europa pentru masinile testate anul acesta.

Noua Mazda6 este mai usoara si mai rezistenta gratie caroseriei Skyactiv, integrand otel cu limita inalta de elasticitate si rezistenta la rupere si alte inovatii care consolideaza structura caroseriei si siguranta pasiva a vehiculului. Acesta este completat de sistemele i-ACTIVSENSE bazate pe senzori, care ajuta la prevenirea accidentelor si/sau reduc severitatea in cazul producerii acestora.

Adaugă un comentariu