Cinci stele pentru noua generatie Mazda6

Mazda6 este oficial una dintre cele mai sigure masini la nivel mondial. Modelul a obtinut cele mai mari calificative posibile in Europa, Japonia, Australia si SUA.

Noua generatie Mazda6 a primit 5 stele din partea EuroNCAP in septembrie anul trecut iar doua luni mai tarziu i s-a acordat calificativul maxim si in Japonia de catre JNCAP. Tot cinci stele au fost primite si din partea ANCAP in noiembrie, pentru toate variantele modelului disponibile in Australia si Noua Zeelanda. Ulterior, in decembrie, IIHF din SUA a acordat Mazda6 cel mai bun rating posibil  – Top Safety Pick.

Lansat in Europa acum aproape un an, modelul Mazda de clasa medie, disponibil in ambele caroserii Sedan si Combi, este echipat cu toata gama de tehnologii SKYACTIV. In afara de siguranta, autoturismele sunt foarte apreciate pentru designul KODO, performanta dinamica, eficienta de top a consumului de carburanti, precum si pentru valoarea de revanzare exceptionala si costurile de intretinere reduse.

La fel ca toate modelele de noua generatie, Mazda6 a fost construita in concordanta cu filozofia companiei privind siguranta proactiva, care are ca obiectiv minimizarea riscurilor legate de accidente si maximizarea abilitatilor soferului de a conduce autoturismul in siguranta. Caroseria SKYACTIV de absorbtie a impactului are in compunere oteluri cu rezistenta foarte inalta precum si alte inovatii care sustin structura, oferind astfel o siguranta pasiva remarcabila, atat pentru ocupantii autoturismului cat si pentru pietoni. Mazda6 este, de asemenea, echipata cu tehnologia i-ACTIVSENSE, ce ofera soferului sisteme active de siguranta, introduse in evaluarea EuroNCAP incepand cu acest an.

Toate modelele Mazda din noua generatie – Mazda6, Mazda CX-5 si Mazda3 – au acum cinci stele EuroNCAP. Compania va continua sa lucreze pentru a imbunatati si mai mult siguranta, fapt demonstrat de proiecte precum ASV-5 (Advanced Safety Vehicle), o Mazda6 echipata special pentru a putea comunica cu tramvaiele, printre altele. Acest model este in momentul de fata testat pe drumurile publice din Japonia.

Adaugă un comentariu