Compania Renault a fost acuzată de discriminare sexuală după lansarea unei oje | VIDEO

Renault a lansat o ojă care poate fi folosită şi pentru corectarea zgârieturilor de pe vopseaua maşinilor. Din păcate, totul s-a întors ca un bumerang împotriva francezilor care au lansat o campanie controversată de promovare a noului Twingo.

Renault își promovează noul Twingo printr-o campanie feministă. Twingo este pentru „şoferiţele active care trebuie să circule prin oraş, dar care sunt atente şi la modă şi look’, se arată într-un comunicat al Renault.

În reclamă se poate vedea o femeie care strigă “Au” când vede o zgârietură pe automobil. Apoi, aceasta scoate din geantă o ojă cu care îşi vopseşte o unghie în albastru, înainte de a masca cu aceeaşi pensulă zgârietura de pe maşină.

„Asta reduce femeile la preocuparea lor pentru frumuseţe şi incapacitatea lor de a şofa. Acest sexism insinuant, ordinar, zilnic pune bazele pentru ce este mai rău, pentru că reclamele limitează femeile la un rol preconceput’, a declarat şefa asociaţiei feministe Chiennes de Garde, Marie-Noelle Bas.

Oja este disponibilă începând de luni în service-urile Renault şi pe site-ul companiei, la preţul de 8,9 euro, în culorile albastru, roşu, negru şi galben

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu