Concept hibrid de lux de la Cadillac

Cadillac a prezentat la Detroit conceptul XTS Platinum, un sedan hibrid de lux cu tractiune integrala, care arata viziunea producatorului in acest segment.

Cadillac XTS Platinum va inlocui modelele DTS si STS, iar ca si design, Cadillac propune pentru XTS Platinum urmatoarele dimensiuni: 5.170 mm pentru lungime, 1.900 mm pentru latime si un ampatament de 2.837 mm.

Sistemul de suspensie al conceptului dispune de amortizoare cu reglaj automat magnetic – MRC (Magnetic Ride Control), care prin intermediul unor senzori monitorizeaza in permanenta setarile suspensie, in functiile de coditiile din trafic si de carosabil.

Cadillac XTS Platinum Concept si-a facut aparitia cu jante sport de 20 inci, cu 11 spite si anvelope construite special cu aceasta ocazie de catre Bridgestone.

Farurile si stopurile conceptului sunt asezate in pozitie inalta, iar farurile dispun de tehnologia LED si functie de iluminare in viraje.

Interiorul lui Cadillac XTS Platinum se bazeaza pe prelucrarea si imbinarea sau coaserea manuala a anumitor componente si materiale. Ceasurile de bord traditionale au fost schimbate cu ecrane OLED (Organic Light-Emitting Diode).

Tehnic, Cadillac XTS Platinum s-a prezentat cu un propulsor V6 de 3,6 litri, cu injectie directa de benzina, care este ajutat de un modul electric PHEV (plug-in hybrid electric propulsion). Impreuna, cele doua surse furnizeaza 350 CP si 400 Nm.

Bateria modului electric poate fi incarcata complet in cinci ore, utilizand o priza normala.

Adaugă un comentariu