Conceptul Volkswagen Beetle Dune va ajunge în producție

Volkswagen și-a anunțat planurile de a lansa în producție conceptul Beetle Dune, prezentat la Salonul Auto de la Detroit 2014. Însă nu vestea în sine este surprinzătoare, ci modul inedit prin care constructorul german a făcut acest anunț.

 

Este oficial: versiunea crossover a lui Volkswagen Beetle va fi produsă în serie începând cu 2016. Nu se cunosc încă foarte multe detalii despre Beetle Dune, mai ales că nemții au ales să-și comunice intențiile foarte subtil, în cadrul unui clip de promovare a conceptului prezentat în acest an la Salonul Auto de la Detroit.

Ce se știe însă este că noul model va fi oferit atât într-o versiune cu plafon fix – similară vizual cu conceptul – cât și într-o variantă decapotabilă, bazată pe Beetle Convertible. Garda la sol va fi majorată cu 5 cm, în timp ce ecartamentul va crește și el cu 3 cm, pentru a compensa centrul de greutate mai ridicat. Există zvonuri și în ceea ce privește prețul, care va fi mai mare cu aproximativ 2.800 euro decât cel al unui Beetle convențional.

 

Volkswagen Beetle Dune – detalii tehnice

Conceptul Beetle Dune prezentat la Detroit dispune de un motor de 2,0 litri, alimentat cu benzină, care dezvoltă 210 CP. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu ambreiaj dublu și șase rapoarte, care transmite toată puterea către roțile anterioare. Oricum, modelul de serie va folosi cel mai probabil întreaga gamă de propulsoare ale lui Beetle, iar opțiunea unei tracțiuni integrale ar fi binevenită, dată fiind garda la sol mărită.

Dacă varianta de serie va păstra cel puțin 80% din liniile conceptului, Beetle Dune va fi un hit! Aruncați un ochi peste clipul de la jos și spuneți că nu vă place mașina asta:

 

Adaugă un comentariu