Constantin Stroe: Autostrada Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, ci pentru România

Miercuri, 20 ianuarie, Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a organizat o conferință de presă la care a fost prezent și Constrantin Stroe, președintele asociației.

Acesta a declarat că autostrada Pitești – Sibiu nu este pentru Dacia, ci pentru România. Din punctul dumnealui de vedere, problema nu mai poate fi tratată la nivelul profesional al CNADNR și susține că această companie ar trebui desființată.

“Este o batjocură, o bășcălie națională ideea cu infrastructura. Dacă acum câtva timp exprimam nehotărârea față de ultimele declarații care au fost făcute despre vestita autostradă Pitești-Sibiu, Sibiu-Pitești, care nu este a Daciei, ci a României, astăzi spun că nu va fi finalizată nici măcar în 2025. Este inadmisibil ce se întâmplă, ca o țară care are un potențial important în această industrie, care contribuie și la export, și la bunăstare, locuri de muncă, să fie tratată cu atâta indiferență, în condițiile în care 80% din finanțare este asigurată din fonduri europene (…) Din punctul meu de vedere, am discutat cu cei de la CNADNR, iar eu aș desființa pur și simplu această companie. Trebuie să existe o agenție în directa subordine a primului ministru și împănată cu oameni de specialitate — profesori în construcții, drumuri, poduri, geologi. Nu mai putem trata problema cu nivelul profesional al CNADNR. România va avea consecințe considerabile dacă nu vom avea această autostradă”, a declarat Constatin Stroe.

Citește și: Viitoarea autostradă Sibiu – Pitești va avea 9 tuneluri. Iată prin ce orașe va trece

În plus, președintele ACAROM spune că autostrada Pitești – Sibiu ar trebui să aibă un singur prestator care să se ocupe atât de studiul de fezabilitate, cât și de proiectare.

Ultimele informații oficiale referitoare la autostrada Pitești – Sibiu anunțau un termen de finalizare în 2023.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu