Video incredibil: Un șofer român conduce pe contrasens, pe autostradă

Imagini incredibile, pe tronsonul Sibiu-Sebeș al Autostrăzii A1! Conducătorul unui Fiat Punto a fost surprins circulând pe contrasens, pe banda a doua a drumului de mare viteză, îndreptându-se cu pași siguri către un accident grav.

Din fericire, un șofer de camion a ales să nu treacă pur și simplu pe lângă conducătorul aiurit, ci să-i ofere o mână de ajutor. În timp ce însoțitorul său filma toată scena de pe scaunul pasagerului, șoferul autocamionului a oprit pe mijlocul drumului, blocând circulația vehiculelor din spatele său. L-a îndemnat pe cel din Fiat Punto să întoarcă cât mai repede, câtă vreme traficul este întrerupt și nu există pericolul unei coliziuni.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Total dezorientat, contravenientul a reușit cu greu să cupleze marșarierul și să revină în direcția corectă de deplasare, chiar dacă pe banda de urgență.

Potrivit Codului Rutier, „circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile‘. Clasa a III-a de sancțiuni presupune acordarea de la 6 la 8 puncte-amendă.

Întâmplarea absurdă a fost încărcată pe Facebook marți seara, 30 iulie. Clipul a fost vizionat până în momentul de față de 400.000 de ori și distribuit de peste 6.000 de utilizatori.

Ăsta nu e sănătos la cap! Trimiteți video la poliție, ăsta nu merită să mai vadă permisul de conducere fără să mai facă încă o dată școala de șoferi…‘, este de părere un internaut.

I-ați salvat viața acestui om și precis și a altora! Bravo!‘, scrie altul pe rețeaua socială.

În continuare, să urmărim cum s-a desfășurat întâlnirea dintre cei doi șoferi:

Un domn ce a trecut de ieșirea pe care trebuia să iasă la Sibiu și s-a gândit că îi mai bine să se întoarcă pe autostradă Sibiu-Deva. Suntem de tot râsul…..!

Publicată de Eduardo Manole pe Marţi, 30 iulie 2019

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/Eduardo Manole

    Conducător auto...amator says:

    Ar trebui anulat permisul inconștientului… vrem autostrăzi….doi pe an din categoria asta și este de ajuns…

Adaugă un comentariu